Schengen-reglene faller som dominobrikker

0

Fredsprisvinner EU skulle skape forbrødring og hindre krig gjennom å bygge ned landegrensene. … Men når hundretusener av flyktninger rømmer fra de krigene EU deltar i og håper på et bedre liv i Europa, men ender i nedverdigende midlertidige leire, rakner både EU-solidariteten og festtalene. Det er ikke noe vakkert syn.
Dette skrev jeg i august, og hvis det ikke hadde vært så opplagt at akkurat dette ville skje, ville jeg kanskje ha kalt det «profetiske ord». Men det skulle dessverre ingen spåmannsevner til å se at det som skjer nå, måtte skje.

Etter først å ha erklært at Tysklands grenser skulle være åpne, uansett hvor mange flyktninger som måtte komme, har den tyske regjeringa nå slått kontra. Den har suspendert Schengen-reglene og sender bevæpnet politi til grensa mot Østerrike. Det har allerede ført til lange køer ved grenseovergangene. Det argumentet som blir brukt er at man er kommet under vær med at «ikke alle flyktningene er syrere» (!) (Kommentar: Og det kommer man på først nå.) I delstaten Sachsen har man nå kunngjort at også grensa mot Tsjekkia vil bli stengt for dem som ikke har innreisepapirer.

Det tyske forsvarsdepartementet har sagt at Bundeswehr kan gå igang med å utføre politimessige oppgaver når det gjelder kontroll av flyktningene.

Forholdet mellom Ungarn og Østerrike ble klart forverret da det ble klart at ungarske myndigheter stenger flyktningeleiren Röszke og sender flyktningene direkte til den østerrikske grensa. I Wien har man på sin side bestemt seg for å følge Tysklands eksempel:

Tyskland har gitt signalet. Når Tyskland innfører grensekontroll, må også Østerrike gjøre det, sa Østerrikes visekansler Reinhold Mitterlehner 14.09.15.

2200 soldater blir satt inn for å kontrollere grensa.

Slovakia innførte samme dag grensekontroll på grensa mot Østerrike. Slovakias statsminister Robert Fico sier til TV-kanalen TA3 at EU-lederne er redde for å innkalle et toppmøte om flyktningekrisa, fordi det vil avsløre dem.

Ungarns konservative statsminister, som gjentatte ganger er blitt kritisert av tyske politikere for sin negative holdning til flyktningene roser nå Tysklands beslutning om å stenge grensa. «Vi har den største forståelse for Tysklands beslutning og erklærer vår fulle solidaritet,» sa Victor Orbán til Bild.

Så lenge varte altså Angela Merkels sommereventyr om de åpne grensene. At hennes visekansler Sigmar Gabriel nå har oppgradert prognosene til kanskje en million flyktninger i 2015, gjør neppe situasjonen enklere. Luxemburgs utenriks og immigrasjonsminister Jean Asselborn sier at med dette kaoset «Kan vi bare glemme Schengen.»

Det sier sitt om de europeiske ledernes knefall for Washington, at selv under slike vilkår der deres egne samfunn kneler og prinsippene deres raser over ende, så vil de ikke, evner de ikke, tør de ikke å ta avstand fra den krigspolitikken som er roten til hele elendigheten.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.