– Vi overser effekten av 657 norske bomber over Libya

0

– Vi glemmer at Norge faktisk droppet 657 bomber over Libya. Men de islamistiske miljøene glemmer det ikke. Dette sa filmskaperen Ulrik Imtiaz Rolfsen på et debattmøte i Fredrikstad, skriver Fredriksstad blad.

– Norge har deltatt i krig i Afghanistan, krig i Libya og er nærværende i Nord- Irak. I den norske offentligheten undervurderer vi virkningen av dette på de islamistiske miljøer. Klart det undergraver vår egen troverdighet som en nasjon tuftet på fred, demokrati og ytringsfrihet, sa Rolfsen.

– Gjennom mitt arbeid med det ekstreme islamistiske miljøet i Norge vet jeg at de bruker Norges deltagelse i Midt Østen for alt det er verd i sin egen ekstreme sak. Jeg mener at norske presse i alt for liten grad har brukt sin ytringsfrihet til å påpeke effektene av norsk deltagelse i krig. Norges bombing i Libya har blant annet  medvirket til å skape den flyktningestrømmen vi nå ser flomme over Middelhavet til Europa, sa Rolfsen til avisen etter debatten.

Ulrik Imtiaz Rolfsen står på 41. plass på Oslo Arbeiderpartis liste ved kommunevalget 2015. Han er naturligvis mer enn pinlig klar over at det var hans eget parti som gikk i spissen for denne bombinga.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.