– Vi overser effekten av 657 norske bomber over Libya

0

– Vi glemmer at Norge faktisk droppet 657 bomber over Libya. Men de islamistiske miljøene glemmer det ikke. Dette sa filmskaperen Ulrik Imtiaz Rolfsen på et debattmøte i Fredrikstad, skriver Fredriksstad blad.

– Norge har deltatt i krig i Afghanistan, krig i Libya og er nærværende i Nord- Irak. I den norske offentligheten undervurderer vi virkningen av dette på de islamistiske miljøer. Klart det undergraver vår egen troverdighet som en nasjon tuftet på fred, demokrati og ytringsfrihet, sa Rolfsen.

– Gjennom mitt arbeid med det ekstreme islamistiske miljøet i Norge vet jeg at de bruker Norges deltagelse i Midt Østen for alt det er verd i sin egen ekstreme sak. Jeg mener at norske presse i alt for liten grad har brukt sin ytringsfrihet til å påpeke effektene av norsk deltagelse i krig. Norges bombing i Libya har blant annet  medvirket til å skape den flyktningestrømmen vi nå ser flomme over Middelhavet til Europa, sa Rolfsen til avisen etter debatten.

Ulrik Imtiaz Rolfsen står på 41. plass på Oslo Arbeiderpartis liste ved kommunevalget 2015. Han er naturligvis mer enn pinlig klar over at det var hans eget parti som gikk i spissen for denne bombinga.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkel– Flyktningekrisa er imperialismens krise
Neste artikkelSchengen-reglene faller som dominobrikker
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).