Rettssak mot Nestlé med anklager om slavearbeid

1

I USA er det reist sak mot Nestlé etter et såkalt «gruppesøksmål» der det hevdes at selskapets produksjon av kattemat bygger på slavearbeid og menneskehandel. Advokatfirmaet Hagens Berman opplyser dette på sine nettsider.

Often trafficked from Thailand’s poorer neighbors such as Cambodia and Burma, men and boys are sold to fishing boat captains needing crews to man their fishing boats, according to the complaint. The work is dangerous and exhausting with shifts lasting up to 20 hours a day with little or no pay, with refusal or failure to work to a supervisor’s satisfaction resulting in beatings or even death.

“By hiding this from public view, Nestlé has effectively tricked millions of consumers into supporting and encouraging slave labor on floating prisons,” said Steve Berman, managing partner of Hagens Berman. “It’s a fact that the thousands of purchasers of its top-selling pet food products would not have bought this brand had they known the truth – that hundreds of individuals are enslaved, beaten or even murdered in the production of its pet food.”

New York Times skriver om disse «havslavene» som de kalles.

While forced labor exists throughout the world, nowhere is the problem more pronounced than here in the South China Sea, especially in the Thai fishing fleet, which faces an annual shortage of about 50,000 mariners, based on United Nations estimates. The shortfall is primarily filled by using migrants, mostly from Cambodia and Myanmar.

CBS spør: «Lever katten din høyt på mat som fanges av slavearbeidere?»

Og til glede for noen er Norge storaksjonær i Nestlé, med aksjer for hele 47,9 milliarder kroner, i følge Norges bank. Oljefondet er største eier i Nestlé med en portefølje på 2,76 % av totalen.

Så hvis Nestlé profitterer på slavearbeid, så gjør vi det også.

Les også: Krigen om vannet er i gang – vårt Nestlé fører an.

KampanjeStøtt oss

1 kommentar

  1. «Så hvis Nestlé profitterer på slavearbeid, så gjør vi det også.»

    Er du så dum Steigan, eller er det partipolitikken som snakker igjen?

    Nestle produserer storindustrimat, og storindustrimat lages ikke av barn, så Nestle er ikke bevisst skyldige her. Har de gjort det, vil advokatfirmaet få til et forlik, og vi vil aldri mer høre om saken.

    Det er så mye du kan ta Nestle og storkapitalismen på, så det skulle ikke forundre meg om Nestle blåser opp saken selv, for å vise verden hvilket nivå Nestles kritikere befinner seg på.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.