Russland starter militæroffensiv mot IS i Syria

0

I følge flere israelske medier har Russland startet en militæroffensiv i Syria rettet mot Den islamske staten. Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten som skriver dette. Nettavisa bygger blant annet på meldinger fra den israelske nettavisa Ynetnews, som skriver:

According to Western diplomats, a Russian expeditionary force has already arrived in Syria and set up camp in an Assad-controlled airbase. The base is said to be in area surrounding Damascus, and will serve, for all intents and purposes, as a Russian forward operating base.

In the coming weeks thousands of Russian military personnel are set to touch down in Syria, including advisors, instructors, logistics personnel, technical personnel, members of the aerial protection division, and the pilots who will operate the aircraft.

Det dreier seg angivelig om russiske flyavdelinger med MiG29 og Yak130-fly.

I følge i24 kjenner Obama-administrasjonen til den russiske operasjonen, uten å kommentere den.

Western diplomatic sources have emphasized that the Obama administration is fully aware of the Russian intent to intervene directly in Syria, but has yet to issue any reaction.

I det siste har president Vladimir Putin drevet et intenst diplomati i Midtøsten i et forsøk på å få stoppet krigen i Syria, som hittil har krevd over 240.000 menneskeliv og har drevet over fire millioner syrere på flukt og fordrevet over 7,6 millioner internt i landet. Tegn kan tyde på at gulfstatene, som har vært blant jihadistenes fremste støttespillere, skal være villige til å gå med på en løsning.

Den israelske avisa Ha’aretz skriver at Sergeij Lavrov har hatt møter med den syriske opposisjonen i Moskva.

Moscow has hosted several Middle Eastern leaders and members of the Syrian opposition in recent weeks as Russia seeks a greater role as a mediator in the Syrian civil war and efforts to combat the terrorist group Islamic State.

Så mens vestlige ledere støtter en fortsettelse av krigen som har skapt den store flyktningekatastrofen, forsøker Russland tydeligvis å finne fram til en fredsløsning. DWN sier at dersom Russland skulle lykkes med dette, vil det være svært lite flatterende for USA og Barack Obama.

Jeg vil jo føye til at heller ingen norske politikere har gjort noe som helst for å få til en fredsløsning i Syria, og ikke en gang stille krav om en slutt på krigen.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.