Russland starter militæroffensiv mot IS i Syria

0

I følge flere israelske medier har Russland startet en militæroffensiv i Syria rettet mot Den islamske staten. Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten som skriver dette. Nettavisa bygger blant annet på meldinger fra den israelske nettavisa Ynetnews, som skriver:

According to Western diplomats, a Russian expeditionary force has already arrived in Syria and set up camp in an Assad-controlled airbase. The base is said to be in area surrounding Damascus, and will serve, for all intents and purposes, as a Russian forward operating base.

In the coming weeks thousands of Russian military personnel are set to touch down in Syria, including advisors, instructors, logistics personnel, technical personnel, members of the aerial protection division, and the pilots who will operate the aircraft.

Det dreier seg angivelig om russiske flyavdelinger med MiG29 og Yak130-fly.

I følge i24 kjenner Obama-administrasjonen til den russiske operasjonen, uten å kommentere den.

Western diplomatic sources have emphasized that the Obama administration is fully aware of the Russian intent to intervene directly in Syria, but has yet to issue any reaction.

I det siste har president Vladimir Putin drevet et intenst diplomati i Midtøsten i et forsøk på å få stoppet krigen i Syria, som hittil har krevd over 240.000 menneskeliv og har drevet over fire millioner syrere på flukt og fordrevet over 7,6 millioner internt i landet. Tegn kan tyde på at gulfstatene, som har vært blant jihadistenes fremste støttespillere, skal være villige til å gå med på en løsning.

Den israelske avisa Ha’aretz skriver at Sergeij Lavrov har hatt møter med den syriske opposisjonen i Moskva.

Moscow has hosted several Middle Eastern leaders and members of the Syrian opposition in recent weeks as Russia seeks a greater role as a mediator in the Syrian civil war and efforts to combat the terrorist group Islamic State.

Så mens vestlige ledere støtter en fortsettelse av krigen som har skapt den store flyktningekatastrofen, forsøker Russland tydeligvis å finne fram til en fredsløsning. DWN sier at dersom Russland skulle lykkes med dette, vil det være svært lite flatterende for USA og Barack Obama.

Jeg vil jo føye til at heller ingen norske politikere har gjort noe som helst for å få til en fredsløsning i Syria, og ikke en gang stille krav om en slutt på krigen.

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelRettssak mot Nestlé med anklager om slavearbeid
Neste artikkelUnder 1% av ukrainerne støtter Jatsenjuks regjering, men Brende gir millioner
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).