– USA og Tyrkia dekker over den oljeeksporten som IS tjener på

0

En av de viktigste inntektskildene til Den islamske staten eller Daesh er illegal eksport av olje fra de områdene de har erobret. Inntektene fra denne oljeekporten er helt avgjørende for at IS skal kunne opprettholde krigføringa.

Den gravende journalisten Nafeez Ahmed skriver at USA og Tyrkia bidrar til å dekke over denne illegale eksporten. I nettavisa Middle East Eye skriver han:

Key allies in the US and UK led war on Islamic State (IS) are covertly financing the terrorist movement according to senior political sources in the region. US and British oil companies are heavily invested in the murky geopolitical triangle sustaining IS’ black market oil sales.

The Kurdish Regional Government (KRG) in Iraq and Turkish military intelligence have supported secret IS oil smuggling operations and supplied arms to the terror group, according to Kurdish, Iraqi and Turkish officials.

Vi snakker her om en kjempemessig operasjon, og ditto inntekter:

One of IS’ most significant sources of revenue is oil smuggling. The Islamic State controls approximately 60% of Syria’s oil, and seven major oil-producing assets in Iraq.

Using a carefully cultivated network of intermediaries and «middlemen» in the Kurdish region of Iraq, as well as in Turkey, IS has been able to produce a phenomenal 45,000 barrels of oil a day, raking in as much as $3 million a day in cash by selling the oil at well below market prices.

Nafeez Ahmed legger fram en omfattende dokumentasjon av sine påstander, og han peker også på hvordan både tyrkiske, britiske og amerikanske myndigheter viser en kronisk uvilje til å kommentere den dokumentasjonen som legges fram.

Dette utfyller det bildet jeg har tegnet tidligere med et omfattende dobbeltspill både fra USA og Tyrika, der man liksom bekjemper IS, samtidig som man sørger for at de både har inntekter og våpen.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.