Nazi-opptøyer i Kiev, en drept og mer enn 100 såret

0

Høyreekstremister i Kiev demonstrerte foran Verkhovna Rada, parlamentet, 31. august 2015. En granat ble sprengt og viseinnenriksminister Vasily Paskal skal ha blitt såret av en granatsplint.

RIA Novosti skriver:

According to Internal Minister Arsen Avakov‘s adviser Anton Gerashenko, a National Guard soldier died from a shrapnel wound in the heart. The internal minister confirmed the information via his Twitter account.

Bilder fra plassen viser at fascistpartiet Svoboda var til stede med sine faner.

Fascistpartiet Høyre sektor skriver på sine nettsider at deres aktivister hadde blokkert regjeringskvartalet om morgenen 31. august i protest mot en ny lov om føderale rettigheter i Ukraina. De skriver:

These laws that Poroshenko pushes, impinge on the Constitution that is enshrined in the state system, so every MP who votes for them – is a criminal.

These laws are designed to fulfill the part of Minsk II, which Putin proposed, and therefore – they are in the interests of Putin. Poroshenko and Parliament are going to spit on the graves of heroes who perished in the war. And whosoever shall say anything that day, do the same.

Høyresektoren sammenlikner også Porosjenko med Janukovitsj:

Poroshenko is not only outwardly similar to Yanukovych, but also showed the same love of despotic methods.

Nettavisa Kyiv Post skriver at innenriksminister Avakov gir Svoboda og fascitlederen Oleh Tyahnibok ansvaret for volden.

Ukraina har ikke bare påført seg sjøl en ødeleggende krig og en økonomi i fritt fall, nå begynner også Maidan-folkene å drepe hverandre.

Forrige artikkelsteigan.no øker mest
Neste artikkelDraumen om det firkanta egget – 1
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).