Nazi-opptøyer i Kiev, en drept og mer enn 100 såret

2

Høyreekstremister i Kiev demonstrerte foran Verkhovna Rada, parlamentet, 31. august 2015. En granat ble sprengt og viseinnenriksminister Vasily Paskal skal ha blitt såret av en granatsplint.

RIA Novosti skriver:

According to Internal Minister Arsen Avakov‘s adviser Anton Gerashenko, a National Guard soldier died from a shrapnel wound in the heart. The internal minister confirmed the information via his Twitter account.

Bilder fra plassen viser at fascistpartiet Svoboda var til stede med sine faner.

Fascistpartiet Høyre sektor skriver på sine nettsider at deres aktivister hadde blokkert regjeringskvartalet om morgenen 31. august i protest mot en ny lov om føderale rettigheter i Ukraina. De skriver:

These laws that Poroshenko pushes, impinge on the Constitution that is enshrined in the state system, so every MP who votes for them – is a criminal.

These laws are designed to fulfill the part of Minsk II, which Putin proposed, and therefore – they are in the interests of Putin. Poroshenko and Parliament are going to spit on the graves of heroes who perished in the war. And whosoever shall say anything that day, do the same.

Høyresektoren sammenlikner også Porosjenko med Janukovitsj:

Poroshenko is not only outwardly similar to Yanukovych, but also showed the same love of despotic methods.

Nettavisa Kyiv Post skriver at innenriksminister Avakov gir Svoboda og fascitlederen Oleh Tyahnibok ansvaret for volden.

Ukraina har ikke bare påført seg sjøl en ødeleggende krig og en økonomi i fritt fall, nå begynner også Maidan-folkene å drepe hverandre.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


2 KOMMENTARER

 1. Det er ingen som er helt enige om hvem som er landets ledere i dag tror jeg. Den offisielle regjeringen ble dannet etter et dårlig skjult US-støttet kupp og mangler legitimitet for store deler av befolkningen. Dessuten har jo de mest fascistiske kreftene dette regimet knyttet til seg og gav posisjoner og privilegier til, nå blitt utålmodige og misfornøyde med den «ettergivende» linjen (realpolitikken) ifht. Øst-Ukraina og Minsk II, og begynt å skyte på dem som tok dem inn i varmen. Som man reder ligger man, og slike sengekamerater kan fort ta mye plass.

  Hvis du ikke kan fatte hva som foregår eller kan få kabalen til å gå opp uten å ty til gammelt reinspikka jødehat forkledd som verdensherredømme-konspirasjon, bør du regne på det en gang til. Det er fullt mulig å forklare begivenhetene uten denne «jødene står bak alt»-teorien.
  Jada, det er mange rike jøder i elitesjiktet her i verden. Noen er hard-core zionister og fascister, noen er ikke, og noen er sterkt kritiske til Israels politikk og andre jøders svært jøde-selektive nettverksbygging. Men «jødene» som begrep og gruppe står ikke bak hverken Maidan-opprøret eller kuppet som gav Poroshenko presidentembedet. Kiev er, som det påpekes i artikkelen du lenker til, et formidabelt røverreir, og det som måtte være av sær-jødiske nettverk må i så tilfelle kontinuerlig kjempe om makt og innflytelse mot andre nettverk som ikke er fullt så nøye på hvor pengene kommer fra, og dem er det sannelig også nok av. Dette gjelder overalt, ikke bare i Ukraina.
  Å påpeke at det finnes mange rike jøder i og fra øst-europa, og at disse derfor er godt representert blant de rikeste og mektigste, er like presist og overraskende som å si at det er mange rike, hvite mennesker med vest-europisk familiebakgrunn i dagens USA.

  Forøvrig er det litt av et nettsted du bruker som kilde. Jeg skal ikke ta mannen i stedet for ballen her, selv blinde høner kan legge egg osv., men det ville være naivt å ikke legge inn et visst raseteoretisk filter ved lesing av NorVesna. De har sin agenda og sine kjepphester de også, for å si det mildt.

 2. Men kjææære ….! Skjerp deg! Fine jenter som har glemt å kle ordentlig på seg finnes det heldigvis over hele kloden. Det må vel være en av tvangsglobalismens bedre sider, egentlig, hvis vi først skal være veldig useriøse, og det skal vi visst dersom du får legge lista der du liker best å ha den.

  Dagens guide til virkelighetens vidunderlige verden fra Kommentariatets Diktatur: Som et apropos til ovenstående minner KD om at dersom man er i ferd med å skulle utføre noe skikkelig vanskelig man slett ikke er sikker på at man er i stand til, skal man alltid legge lista så høyt at man kan gå rakrygget under den.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.