steigan.no øker mest

31

steigan.no (nr 145,705 i verden og 667 i Norge) passerte i dag klassekampen.no (nr 164,941 og 966 i Norge) på alexa.com sin rankingliste over verdens mest besøkte websider.

Uten organisasjon, statsstøtte eller kapital er vel ikke det så aller verst?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


31 KOMMENTARER

 1. KK har lagt inn Steigan-sperre på intern-nettverket sitt så redaksjonsmedlemmene ikke skal lese steigan.no på jobb, ellers hadde tallene vært enda mer i Steigans favør.

  For det blir jo liksom helt feil når ferske journalister siterer Steigan for Braanen og spør: «Hvorfor er det ikke vi som skriver dette?»

  «Hold kjeft.»

 2. Gratulerer! Jeg ser du har klatret 200982 plasseringer bare i løpet av de siste tre måneder. Til sammenligning har Dagbladet falt 1607 plasseringer i samme tidsrom. Fortsetter denne tendensen vet ingen hva som kan skje…

  • Ett av mine mål er å etablere steigan.no som Norges viktigste politiske blogg. Dette har naturligvis både med innhold og antall å gjøre, men jeg tror jeg er på god vei. Neste mål er å gjøre den til den foretrukne politiske nettavisa i Norge. Da må jeg doble et par ganger til og må utvide innholdet ved hjelp av folk som tenker og jobber med samme grunnleggende analyse og retning. Dette er fullt gjennomførbart.

   • Jeg håper du også kan få med Terje Bongard på et eller annet vis. Har prøvd å få ham til å skrive noen nye artikler, men han sier han ikke gidder å gjenta seg selv lenger. Han tror dette bare sementerer et inntrykk av ham som en «outsider» med rare meninger. Derfor mener han initiativet heretter må komme fra andre.

    Nå jobber vår fremste menneskekjenner med insektforskning bortstuet på et kontor på NINA. Dette er meningsløst.

    Om han ikke vil skrive mer, kanskje du kan få ham med i en samtaleserie eller lignende på denne bloggen?

    Selv fortsetter jeg imidlertid å skrive om de gamle visjonene til Bongard: http://www.kulturverk.com/2015/07/22/lommedemokratiet/

    Om folk ser på meg som en «outsider» med rare meninger bryr jeg meg ingenting om!

   • Nettavis: Blir gjerne med. (Dog neppe med så vilt stor arbeidskapasitet som Steigan tydeligvis har – har bare ikke sånt turtall…)

    (Litt avhengig av hva «grunnleggende analyse og retning» er, naturligvis. Men ser bra ut hittil. Viktig spørsmål blir hva alternativene ses som, til politistatformene vi ser tetne til rundt oss i Vesten, og Norge. Tankeklarhet, Humor, Fredstiltak, Infrastruktur-tilgang lik for alle – gjerne offentlig eid forbrukerbank, drevet og med formål å fremme fellesskapet, ikke profitt til rentenister, og også til fremming av ekte fellesskapsfølelse om felleseie å ta vare på. Dette fremmet i Norge, og først dernest videre i land som evt. vil det samme og handler ut fra det (ord er lettvinte). Suverenitets-opprettholdelse for Norge og respekt for andres rett til det samme (dvs. uten R2P). – Enkelt sagt, tilbake til Frihet, Likhet, Fellesskap, FN-traktaten og UNHRD. – Og Klimaforstyrrelsene motarbeidet via det nå etablerte begrepet «climate justice», samt oppsøkende leting etter kultur i samsvar med natur og naturlover. Ordinær gjensidighet som prinsipp for samhandling. Faktabasert politikk (negative konsekvenser av bedrag mot publikum fra representanter). Tankeaktivitet til styring av økonomi, istedetfor økonomi til styring av tankeaktivitet. Uttenking av hva poltiske initiativer er for, fra prinsipper til konkreter, alltid minst litt mer enn hva politikken er mot. – Og sånne småting – ville jeg håpe på. Med en god latter innimellom. Det kunne bli bra nettavis, på vei mot en opprettholdbart bra leveverden.;-)

    Ok, det ble litt ambisiøst i farten. Men noen retningsgivende ambisjoner må man ha. 🙂

    Lykke til uansett.

    For, ja, det finnes et kjempestort hull på venstresiden i norsk offentlig kommunikasjon. Det kan være lett å fylle med kvalitet.

    • «(Dog neppe med så vilt stor arbeidskapasitet som Steigan tydeligvis har – har bare ikke sånt turtall…)»

     Ja, jeg skjønner ingenting. Selv bruker jeg tre måneder på å skrive en artikkel, mens Steigan produserer en ny tredjehver dag. Han er neppe velkommen tilbake i Klassekampen, da dette ville bety at de måtte si opp halve staben for å unngå overkapasitet.

     Bare han ikke møter veggen en vakker dag!

   • «For å slippe unna problemet, oppsøker de nettsteder hvor kommentarerne ikke sensureres, og hvis innholdet da ikke kritiseres, er det et tegn på at informasjonen er riktig.»

    Kampen for sannheten er sterk, og enkelte kommentatorer er så voldsomme i frekvens og omfang at skulle man følge dem opp ville det kreve et heltidsengasjement. Mange, inklusive meg selv, tenderer nok i den retningen. Allikevel tror jeg knapt noe menneske kan klare å følge opp de ivrigste, og da blir det til at man lar dem seile sin egen sjø. Dette betyr ikke at de har rett.

 3. Det er flott Pål!
  Tror du nærmer deg 100% økning i antal abonnenter siden nyttår.
  I en verden hvor det meste regnes i % er jo det kjempebra.
  Braanen burde skamme seg.
  Stå på videre!

  • Ikke mobb Braanen. Det er vondt og vanskelig å være KK-redaktør og måtte se en av grunnleggerne av avisen sin dra fler lesere enn seg selv med en enmanns-blogg, mens man selv dessverre lykkes godt med å leve opp til merkelappen «venstresidas dagsavis».

   Nå skal det i rettferdighetens navn sies at KK fremdeles primært satser på papir, og hadde et nettoopplag i 2014 på 19.253.

   • Jeg håper at også medarbeiderne i Klassekampen kan ha nytte av mine analyser og de kildene jeg graver fram. Siden Klassekampen ikke egentlig satser på nett, er det kanskje ikke så imponerende å gå forbi dem. Det var et mål jeg hadde satt meg for 2016. Siden det allerede er oppnådd, må jeg altså sette meg høyere mål.

    • Ja, de får bare lese til øyet blir stort og rødt. Uansett: Det er veldig fine og forsåvidt ikke overraskende tall. Gratulerer og tusen takk for den fantastiske jobben du gjør, og alle gode ønsker for neste trinn.
     Pennesplitter er brynet, og det står en pall med blekk til kommentarer inne i kottet.

    • GRATULER med responsen! – Uten tvil velfortjent. jeg har vel som andre lurt litt på hva du spiser slæsj kaffemerke osv. ^^ Du produserer mer gravende faktabasert innhold enn hele det nordiske pressekorps makter. Dog er de på sett og vis noe unnskyldt med sitt eierskap og bruk av deres «respirator.» Bloggen din bekrefter til de grader at det er innholdet som er varen og ikke fasaden. Kanskje skulle PST.no vært i din forvaring? De kan jo bruke USS.no «Usual Suspect Service», (rapper den AF) som er ledig ^^. Uansett har Steigan.no blitt anerkjent blant skarpskodde lesere som synes godt i kommentarfeltet og i gjestebloggen. Jeg har dessverre glemt å lime opp linker på FB… Det skjer ikke igjen. Nå er A-media på salg og «meglerhuset» (børsnotert) ABG Sundal Collier har fått oppdraget med å «finne» eiere… Sannsynligvis blir det en rokkering i finansverden for belånt renteprofitt, og et enda svakere produkt under ên paraply. Skal vi by? 😀 Jeg tror dette kan rulle på seg kraftig hvis mr. Steigan fortsetter på samme diett, og at vi andre kan bidra mer synlig som antydet. Well done 🙂

     • Avslørt: jeg går på espresso og egenprodusert adrenalin. 😉
      Og jeg kunne ha produsert mer, hvis jeg hadde hatt en assistent til å reinskrive notatene mine. De offisielle mediene er sårbare fordi de er så dårlige og så likeretta. Jeg ser definitivt nye muligheter, så lenge nettet forblir noenlunde åpent for oss vanlige krek.

  • Takk skal du ha, og du har som aktiv gjesteblogger absolutt bidratt til dette. Vi får holde kruttet tørt og stå på videre.

 4. Vel fortjent Pål.Gratulerer!
  Som Grundtvig skrev:»Hva solen er for den sorte muld,
  er sann opplysning for muldets frende.»
  Lykke til videre med din utmerkede folkeopplysng!

 5. Ser på han som arkitekten bak definisjonen av «venstresiden»‘ og kan vel da kalles den «moderne venstresidens ideologiske far». – Og jammen har denne venstresiden blitt stor, selv om avgrensningene kan være litt uklare.
  Tror du han leser Steigan.no???

 6. Kjempe, Pål.
  Ikke så rart egentlig da du er en av de få som klare å holde deg til fakta og er rimelig nøytral i det du skriver på bloggen. Dette til tross for at du politisk ligger godt til venstre for de som styrer landet og verden. Stå på videre og takk så langt for nyttige og oppvekkende blogger. 🙂

  • Takk, Jan. Jeg har jo også trodd at dette skulle være mulig gjennom hardt arbeid, å gå mot rådende vind og være knallhard på dokumentasjon. Men jeg hadde ikke planlagt å være der jeg er nå før tidligst om to år, kanskje tre. Men med oppmuntringer som din og andres får jeg energi til å stå på videre.

 7. Gratulerer, og vel fortjent. Har lett lenge etter en blogg som denne. Du skriver rimelig nøytralt, og holder deg til fakta. Har lært så mye av innleggene dine. Håper du har styrke til å fortsette. Du har tatt på deg en meget viktig jobb, og du parkerer jo de aller fleste norske politiske journalister. Ønsker deg lykke til videre! Kunnskap er makt!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.