– Europa har seg sjøl å takke for flyktningekrisa

0

Paul Craig Roberts, tildigere visefinansminister i USA og aktiv skribent, har ofte en evne til skarpe iakttagelser. I en kommentar til flyktningekrisa i Europa skriver han at

Europeiske regjeringer og deres uvitende befolkning har sjøl ansvaret for flyktningeproblemene. I 14 år har Europa støttet Washingtons aggressive militarisme som har myrdet og fordrevet millioner av mennesker som aldri hevet en finger mot Washington. Ødeleggelsen av hele land som Irak, Libya og Afghanistan – og nå Syria og Jemen, og USAs fortsatte nedslaktinga av pakistanske sivile i full forståelse med en korrupt og forræderisk pakistansk regjering, har skapt et flyktningeproblem som åndssløve europeere har brakt over seg sjøl.

Så enkelt er det. Når en tidligere minister i Ronald Reagans regjering er i stand til å se det, burde det også være mulig å forstå for folk som kaller seg anti-imperialister i Norge og Europa. Men hvor er den massebevegelsen som krever slutt på disse krigene? Ikke en gang flertallet av de såkalte anti-imperialistene klarer å si at årsaken til flyktningeproblemene er de krigene som våre regjeringer har ført og støtter.

Norge, anført av Jens Stoltenberg og hans «rødgrønne» regjering gikk i spissen for å ødelegge Libya, og bærer et tungt ansvar for at landet nå er et kaos av jihadister, menneskesmuglere og en desperat befolkning. Men tar de noe ansvar? Nei da. De vil derimot at vi skal synes at de er gode menneskevenner fordi de vil ta imot en håndfull flyktninger. Men kritisere krigene vil de ikke. Og fortsatt støtter alle partier på Stortinget, alle sammen, NB!, krigen som ødelegger Syria og driver millioner på flukt til Europa. Og ikke én av disse politikerne krever en slutt på krigen. Ikke én!

Åndssløve europeere, bra formulert, Roberts.

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelStordalen, Buchardt og gavebløffen
Neste artikkelKrigsfareoppropet
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).