– Europa har seg sjøl å takke for flyktningekrisa

0

Paul Craig Roberts, tildigere visefinansminister i USA og aktiv skribent, har ofte en evne til skarpe iakttagelser. I en kommentar til flyktningekrisa i Europa skriver han at

Europeiske regjeringer og deres uvitende befolkning har sjøl ansvaret for flyktningeproblemene. I 14 år har Europa støttet Washingtons aggressive militarisme som har myrdet og fordrevet millioner av mennesker som aldri hevet en finger mot Washington. Ødeleggelsen av hele land som Irak, Libya og Afghanistan – og nå Syria og Jemen, og USAs fortsatte nedslaktinga av pakistanske sivile i full forståelse med en korrupt og forræderisk pakistansk regjering, har skapt et flyktningeproblem som åndssløve europeere har brakt over seg sjøl.

Så enkelt er det. Når en tidligere minister i Ronald Reagans regjering er i stand til å se det, burde det også være mulig å forstå for folk som kaller seg anti-imperialister i Norge og Europa. Men hvor er den massebevegelsen som krever slutt på disse krigene? Ikke en gang flertallet av de såkalte anti-imperialistene klarer å si at årsaken til flyktningeproblemene er de krigene som våre regjeringer har ført og støtter.

Norge, anført av Jens Stoltenberg og hans «rødgrønne» regjering gikk i spissen for å ødelegge Libya, og bærer et tungt ansvar for at landet nå er et kaos av jihadister, menneskesmuglere og en desperat befolkning. Men tar de noe ansvar? Nei da. De vil derimot at vi skal synes at de er gode menneskevenner fordi de vil ta imot en håndfull flyktninger. Men kritisere krigene vil de ikke. Og fortsatt støtter alle partier på Stortinget, alle sammen, NB!, krigen som ødelegger Syria og driver millioner på flukt til Europa. Og ikke én av disse politikerne krever en slutt på krigen. Ikke én!

Åndssløve europeere, bra formulert, Roberts.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.