– Det måste bli ett slut på rädslan att blandas ihop med SD

0

Den kjente venstreorienterte journalisten og forfatteren Jan Guillou skriver i et innlegg i Aftonbladet:

– Det måste bli ett slut på rädslan att blandas ihop med SD

Eftersom ingen anständig människa vill förknippas med främlingsfientliga och islamofoba sverige­demokrater uppstår ett intrikat ­problem. Då blockeras den politiska frågan om religions- och moraliska trakasserier i muslimskt dominerade områden, där en självutnämnd religionspolis härjar sedan flera år tillbaka.

Vittnesmålen är många och övertygande. Man kan inte längre, som Vänsterpartiet, förneka själva faktum.

Som leserne av denne bloggen vet, har jeg tatt opp dette problemet en god del ganger. Når det finnes negative forhold i for eksempel muslimskdominerte områder, er det svært skadelig om venstresida reagerer med å fornekte det. Det spiller bare ballen rett over til de høyreekstreme, og det betyr å svikte de, ikke minst kvinnene, som blir undertrykt i disse områdene.

Guillou skriver videre:

De två vänsterkvinnorna Zeliha Dagli och Amineh Kakabaveh som trädde fram för att öppet berätta om islamisternas kvinnoförtryck hutades åt av sina partikamrater att ”inte sprida rykten”, vilket var ännu ett uttryck för rädslan att hamna i samma båt som sverigedemokrater.

Amineh Kakabaveh er grunnlegger av nettverket grundare av nätverket Varken hora eller kuvad og sitter i riksdagen for Vänsterpartiet. Hun skrev i en artikkel i Expressen:

När regeringen och politikerna inte agerar betalar vi kvinnor och barn i förorterna priset. Men i det långa loppet kommer alla i Sverige att vara förlorare.

Vinnarna är SD och alla invandrarfientliga krafter. Hur länge skall vi vänta med att få samma rättigheter på våra förorter som svenska flickor har, frågade Fadime Sahindal år 2001. Frågan är fortfarande obesvarad år 2015.

I Aftonbladet skriver Guillou videre i samme ånd:

Det är ändå plågsamt att föreställa sig hur dessa charlataner som vanligtvis inte ens kan läsa Koranen börjat trakassera sina mammor och systrar med saudiska eller egenpåhittade regler för uppförande och klädsel. Det är ett hån mot den svenska jämställdhetsideologi som förenar alla politiska partier till vänster om Kristdemokraterna och SD. Problemet är att dessa kvasi­muslimska förortsgäng tar betäckning bakom sin nyfunna religion.

Og han avslutter:

Hur svårt kan det vara? Varför ­skulle just Sverige ligga sist i den här till ­synes självklara utvecklingen?

Ett svar är pinsamt nog att vänstern sysslat med förnekelse av rädsla för att blandas ihop med SD. Det måste bli ett slut på det. För det handlar ju inte bara om att rädda livet på äventyrslystna unga virrpannor.

Det handlar om ett av de största hindren på väg mot integration, alltså en för nationen avgörande fråga.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelWindows 10 spionerar på dig
Neste artikkelKapitalismen i dag: produktiviteten svak og investeringene faller
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).