Schäuble vil hive ut flere og skape ny en tyskdominert union

0

Ydmykelsen av Hellas var ingen tilfeldighet. Den var en del av en agenda som Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble har fulgt lenge. Han oppfatter ikke EU i sin nåværende form som funksjonsdyktig. Hans mål er en politisk union. Dette kan bare skje med utvalgte stater. En «grexit» er ferdig planlagt og andre stater vil følge etter. Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten som skriver dette.
Schäuble ser seg som arkitekt for en ny union i Europa. Ydmykelsen av Hellas er kald beregning og en grexit en viktig byggestein i denne nye strategien. For Schäuble var Syrizas valgseier en gave fra himmelen Da kunne han gå videre med sin plan uten å måtte tråkke på sine partifeller i Nea Dimokratia. Det er som Yanis Varoufakis sa i et intervju med New Statesman: Troikaen tok aldri forslag fra Hellas alvorlig.

Schäuble was consistent throughout. His view was “I’m not discussing the programme – this was accepted by the previous government and we can’t possibly allow an election to change anything. Because we have elections all the time, there are 19 of us, if every time there was an election and something changed, the contracts between us wouldn’t mean anything.”

So at that point I had to get up and say “Well perhaps we should simply not hold elections anymore for indebted countries”, and there was no answer. The only interpretation I can give [of their view] is “Yes, that would be a good idea, but it would be difficult to do. So you either sign on the dotted line or you are out.”

Schäuble hadde planen klar. Han ønsket å hive Hellas ut av euroen. Han tilbø en grexit. Derfor lagde han krav som var så ekstreme og politisk uakseptable at Hellas heller kunne ha valgt å trekke seg ut av euroen. Katastrofe blir det uansett.
Og grexit blir det, om ikke nå som om noen uker eller måneder. For Tyskland ser på eurosonen som dysfunksjonell. Hadde man villet hjelpe Hellas, så hadde man gått til gjeldsreduksjon og brukt de redskapene som tross alt finnes i EU-systemet for å intervenere til fordel for et medlemsland.  Men det er ikke noen avtale. Det er et diktat, skriver DWN.
Reuters skriver at bare to av fire banker i Hellas vil overleve. Og greske innskytere vil få store tap. Tyskland verken kan eller vil redde greske banker. Når man har kastet ut Hellas vil de neste statene i sør stå for tur, mener DWN. Budskapet vil være klart: Alle vil bli behandlet som Hellas. Etter henrettelsen av Hellas vil tilbudet fra Troikaen være å la sitt eget land bli europrotektorat. Tida jobber for Schäuble. Situasjonen i Italia er dramatisk. Bankene har bare overlevd på grunn av Mario Draghi i ESB. I Spania er tallene mye verre enn regjeringa vil innrømme. Med Podemos får man et nytt Syriza som eventuelt kan få vanæren av en spexit. Schäuble forhandler ikke med slike folk eller med Marine Le Pen. Han setter dem kniven for strupen.
Alt i 2011 sa Schäuble til New York Times hva han ønsket:
Det vi tränger på kort sikt er en fiskalunion. I en større kontekst tränger naturligtvis en politisk union.

He sees the turmoil as not an obstacle but a necessity. “We can only achieve a political union if we have a crisis,” Mr. Schäuble said

I Januar 2014 sa Schäuble på et møte med de europeiske sentrums høyrepartiene (EVP) i Brussel at «Vi må forbedre den europeiske integrasjonen på en intelligent måte. …. Det kan vi enkelt gjøre ved å opprette et parlament for eurosonen.»
Et slikt parlament ville naturligvis fjerne de nasjonale parlamentene, og Schäuble har ikke til hensikt å ha med seg hele den nåværende eurosonen i et slikt prosjekt. DWN mener at han sikter mot å samle Tyskland, Østerrike, Nederland, Luxemburg, Slovakia og dersom det er mulig, Frankrike. Ikke en gang Finland er noen sikker kandidat.
For å komme dit er Schäuble villig til å gjennomføre enhver økonomisk grusomhet mot de øvrige landa, slik han har demonstrert overfor Hellas, skriver DWN.
Og gjennom et slikt moderne Anschluss ser vi konturene av et nytt stortysk rike, en slags kombinasjon av den nordlige delen av Karl den stores rike og den tyske orden. Og meningen er å oppnå dette uten kanoner. Med falne, ja, hundretusener av falne i fattigdom og elendighet. Men uten andre tropper enn noe opprørspoliti her og der. Vi snakker her om en Blitzkrieg med økonomiske tanks og kanoner. Adolf Hitler ville ha vært mektig imponert.

Forrige artikkelExtremely Dangerous Development In Ukraine
Neste artikkelVaroufakis: Eurotoppmøtet var et kupp, akkurat som oberstkuppet i 1967
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).