USA nervøs: – Hellaskrise kan utløse globalt krakk

0

Sjefen for The Federal Reserve, Janet Yellen, frykter at et sammenbrudd i den greske økonomien kan utløse en oppsplitting av eurosonen og et globalt finanskrakk. I motsetning til sine europeiske kolleger tror ikke Yellen at EU vil klare å takle en grexit.

Det er Deutsche Wirtschafts Nacrichten som skriver dette. Financial Times skriver også om Yellens uttalelser 17. juni 2015 og gjenga henne slik:

Unfortunately, Greece and its creditors are faced with very difficult and consequential decisions in the days ahead. This is a very difficult situation. In the event there is not an agreement, I do see the potential for disruption that could affect the European outlook and global financial markets.
There would undoubtedly be spillovers to the US that would affect our outlook as well.

DWN understreker at USA også frykter at en grexit (en gresk utgang av eurosonen) vil få geopolitiske konsekvenser fordi Hellas kan bli nødt til å søke hjelp hos Russland eller BRICS.

Samtidig kom den greske sentralbanken med et uvanlig skarpt varsel:

Failure to reach an agreement would, on the contrary, mark the beginning of a painful course that would lead initially to a Greek default and ultimately to the country’s exit from the euro area and – most likely – from the European Union. A manageable debt crisis, as the one that we are currently addressing with the help of our partners, would snowball into an uncontrollable crisis, with great risks for the banking system and financial stability. An exit from the euro would only compound the already adverse environment, as the ensuing acute exchange rate crisis would send inflation soaring.

DWN viser også til en annen artikkel i Financial Times:

«Hvis Hellas på grunn av gjelda i offentlig sektor blir insolvent, vil Tyskland og Frankrike tape 160 milliarder euro. Det vil i så fall være det største tapet de to landa har hatt.»

Men EU-toppene fortsetter likevel å behandle Hellas med den samme nedlatende arrogansen, samtidig som de er fullt villige til å være med på å finansiere den fascistinfoserte Kiev-juentaens krigspolitikk.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.