Hellas får ingen kreditt, men gjett hvem som får

Det internasjonale pengefondet, IMF, er ikke villig til å gi Hellas det minste pusterom, men derimot er fondet villi til å sikre Ukraina kreditt – også etter en eventuell statskonkurs.

Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten (DWN) som skriver dette.

I følge nettavisa Deutsche Welle (DW) har IMF-sjef Christine Lagarde forsikret Arsenij Jatsenjuk om at IMF vil fortsette å støtte landet, sjøl om Ukraina ikke klarer å betale sine kreditorer.

Den greske regjeringa ønsker kreditt for å kunne betale pensjoner og lønninger, mens juntaen i Kiev har gjort det helt klart at den vil bruke store pengebeløp på opprustning og krig. Jatsenjuk har sagt til den tyske utenriksministeren Frank-Walter Steinmeier at Ukraina bruker 5–7 millioner dollar hver dag på krigen mot opprørerne i Øst-Ukraina.

At IMF fortsetter å støtte det krigførende konkursboet Ukraina mens de setter tommeskruene på fredelige Hellas sier alt om denne institusjonens verdier.

 

 

 

 

 

  3 kommentarer til “Hellas får ingen kreditt, men gjett hvem som får

 1. jostein bjoerkmo
  17. juni 2015 klokka 16:25

  Er ikke dette typisk for en udemokratisk organisasjon? Jeg håper Hellas snart kommer seg ut av EU slik at snøballen begynner å rulle. En spennede tid på alle måter. Stoltenberg gav IMF mange hundre millioner om det ikke var milliardbeløp da han prøvde å regjere i Norge.

 2. 17. juni 2015 klokka 16:29

  Det er er galskap å gi Hellas mere penger nå.Denne nasjonen har levd over evne nå i mange tiår.Og har levd gratis de siste 2 årene på andres godtroenhet.

  • Pål Steigan
   18. juni 2015 klokka 09:09

   “Redningsaksjonen” for Hellas går stort sett (90%) til bankene. Dette er ei felle Hellas aldri kan komme ut av som annet enn slaver, hvis ikke store deler av gjelda strykes.

Legg inn en kommentar