Nytt skritt vekk fra dollar: Russland vil utstede yuan-obligasjoner

0

Den russiske visefinansministeren, Sergeij Stortsjak, har erklært at hans departement gjennomfører en grundig studie av hva som trengs for at Russland skal kunne utstede statsobligasjoner i kinesiske yuan. Dette er siste nytt i den langsiktige strategien til Russland og Kina som går ut på de-amerikanisering og de-dollarisering av verdensøkonomien.

Den russiske sentralbanken har i dag 60% av sine valutareserver i dollar. Den nest største valutaen for russerne er euro. Men Kina arbeider seg systematisk framover og som verdens største handelsnasjon ønsker de at yuan skal bli en av de ledende reservevalutaene. Dette vil få store geopolitiske følger. Det at dollaren har vært den ledende reservevalutaen har tillatt USA å ha budsjettunderskudd hele tida siden 1971. Verden har vært nødt til å kjøpe amerikanske statsobligasjoner og har dermed bidratt til å opprettholde USAs hegemoni. Dette er en situasjon Kina og Russland vil ha slutt på, jo før jo heller.

Moscow Times melder at russiske banker og storkonserner nå også vender seg bort fra dollar og over til kinesiske yuan:

Two state energy companies, gas producer Gazprom and its oil arm Gazprom Neft, said they would use more Chinese currency in trade, while Russia’s largest bank, Sberbank, has also promoted the use of the yuan.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.