640 milliarder dollar forsvunnet på obligasjonsmarkedet siden april

3

Uroen på det internasjonale obligasjonsmarkedet er nå svært stor, melder nettavisa Format. De har blant annet snakket med verdens største kapitalforvalter, det amerikanske BlackRock (der oljefondet er en av de aller største eierne). Og Scott Thiel, som er stedfortredende investeringssjef i BlackRock sier at det er tapt enorme summer på obligasjonsmarkedet siden april. På under to måneder har 640 milliarder dollar (to tredels oljefond) forsvunnet i løse lufta.

I følge ham er bevegelsene på obligasjonsmarkedet nå så store at det er vanskelig å finne historiske paralleller, slik at kapitalforvalterne nå dumper alle sine gamle analysemodeller. (Min merknad: det er litt uklart hva de setter i steden, om det går i kaffegrut eller ønskekvist.) Det tyske obligasjonsmarkedet er så ustabilt (volatilt), sier han, at det er helt uberegnelig.

Det internasjonale obligasjonsmarkedet er nå på 100.000 milliarder dollar, eller 40% mer enn verdens samlede BNP, for å bruke den målestokken. I Global Broad Market Index til Bank of America Merrill Lynch er obligasjonsvolumet økt fra 26.000 milliarder rett før finanskrisa i 2007 til 41.000 milliarder i dag, altså en gjeldsøkning på 58%.

Ved Allianz Global Investors i Paris stiller man seg spørsmålet om verden står foran «en absolutt kollaps på obligasjonsmarkedet».

Det kan være lurt å lese hva de rikeste av de rike skriver for sine egne og ikke bare det propagandistene deres i mediene skriver. Der er det som kjent oppgang og blå himmel forut.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

  1. «På under to måneder har 640 milliarder dollar (to tredels oljefond) forsvunnet i løse lufta.»

    Ja, det er jo der stort sett alle «penger» kommer fra, så hvorfor ikke tilbakeføre dem dit. Oljefondet eksisterer da heller ikke noe annet sted, og det ville være en fordel om dette også snarest ble erklært forduftet slik at folk kan komme seg ned på jorda og forstå hva vi har og ikke har.

  2. Ja, det er mye penger det!! Tenk om de hadde blitt satt i infrastrukturen hjemme!! Det hadde vært fornuftig det!!
    Never mind, vi har dr . . . i baret før, vi !!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.