Norge i spissen for aggresjon mot Russland

28

Jeg vet ikke om Russland lar seg skremme av at Jens Stoltenberg og Ine «Tittentei» Søreide stiller opp foran NATO-tanks i Polen. Antakelig ikke. Men deres landsmenn her hjemme burde gjøre det. Norge er i spissen for NATOs aggresjon mot Russland. Når ble du spurt om dette er ok? Forsvarsdepartementet skriver:

Sammen med blant annet NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg, Polens visestatsminister Tomasz Siemoniak, og forsvarsministrene fra Polen, Tyskland og Nederland, overvar forsvarsministeren sammen med forsvarssjefen en demonstrasjon av styrkene som deltar på Noble Jump.

På NATOs hjemmesider går det fram at Noble Jump inngår i ei gruppe øvelser med spydspiss mot Russland:

This event is one of a wider series of training events occurring in June 2015 referred to as the ALLIED SHIELD series of exercises.  The ALLIED SHIELD series includes Exercise NOBLE JUMP in Poland; exercise TRIDENT JOUST, a NRF command and control exercise in Romania; and two other exercises that will be announced shortly.   In total, approximately 15,000 troops from 19 different Allies and 3 partner nations will participate in this series of training events taking place across the Alliance in June 2015.

USAs krigerske forsvarsminister Ashton Carter sier at USA vil utplassere 250 tanks, Bradley kampkjøretøyer og bevegelig artilleri opp mot grensa til Russland. USA trakk tilbake sine siste panservogner fra Europa så seint som i 2013, så dette er en betydelig opptrapping.

Dette er en svært farlig aggresjonspolitikk. Tror krigsforbryteren Stoltenberg og «stolt av Libya-bombing»-Eriksen Søreide at Russland ikke vil svare med en tilsvarende opprustning? Og forestiller de seg virkelig at NATO skal rulle med panservogner inn i Russland uten at Russland svarer med i det minste taktiske kjernefysiske våpen?

Er det ikke på tide vi skaper en fredsbevegelse i Norge som kan protestere mot denne galskapen?

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


28 KOMMENTARER

 1. Russland vet at Norge i praksis ikke kan hevde sin suverenitet gjennom militærmakt og at Norge derfor i praksis er en underavdeling av USAs forsvarspolitikk.

 2. Hvis NATO med sine allierte går til angrep på Russland, tro meg, Russland vil svare! Men heldigvis tar Russland grep for å hindre at dette skjer. De hadde bl.a. arrangert og gjennomført SPIEF 2015 nå nylig i St. Petersburg: http://www.forumspb.com/, der de inviterte alle land til en dialog og samarbeid. Tilbakemeldinger om SPIEF er at deltakere hadde god tone og dialog, mange rykter som spres om Russland nå for tiden ble «avlivet» på forumet. Jeg håper at Europa «våkner» opp og begynner å protestere mot sanksjonsgalskapet og militær opprusting nært russiske grenser.

  • Hvis «golub mira» Russland går til angrep NATO og alierte, tro på meg, de skal svare. Galskap er det det som Russland gjør I Moldova, Georgia og Ukraina. Men hvis mann bor I Norge er det vanskelig å forstå hvis mann ser bare på russiske kanaler.

 3. «Er det ikke på tide vi skaper en fredsbevegelse i Norge som kan protestere mot denne galskapen?»

  Jo kanskje det. Ihvertfall informere folk litt om at de politikerne de har valgt kan dra Norge inn i et kjernefysisk ragnarok som kan ramme store deler av Europa.

  Men for å være mer alvorlig. En fredsbevegelse må jo analysere situasjonen. Hvorfor er det store troppeforflytninger særlig fra Natos side mot Russland? Har det sammenheng med Ukraina-konflikten? Hvis det er Ukraina-konflikten som er årsak til opprustinga, så får vi presse noen av våre politikere i Norge (forutsetter jo tilsvarende i flere land) til å arbeide for et fredsforslag. En Minsk 3. Det kan da ikke være umulig å innse at Krim forblir russisk. Så er det autonomiforhandlinger vedrørende Donbass. La nå Vest-Ukraina få sin handelsavtale med EU og la Østprovinsene få handelsavtale med Russland, Hviterussland og Kazakhstan.
  (Nå foreslo jo Merkel, i slutten av januar, en frihandelsavtale mellom EU og Russland. Putin foreslo jo selv i 2010 en frihandelssone fra Lisboa til Vladivostok. Det hadde løst en del problemer)

  Etter hvert må jo en fredsbevegelse komme opp med noen forslag. Da får jaggu SV og MDG fly litt rundt på Stortinget.

  Hvis troppeforflytningen ikke har med Ukraina å gjøre. Så er det virkelig grunn til å slå alarm! Da får vi nok en gang bevist at vi styres av en skyteglad mafia.

  (men jeg har ikke krefter til å lage noe sånt initiativ.

  • Hva kommer til å skje med våpen industrien hvis det blir fred og handelsunion mellom EU og Russland?

   • Den kan omstilles til å produsere landbruksredskap, utstyr og traktorer, for å dyrke alle de uproduktive utarmede jordbruksområdene i hele det tidligere Øst-Europa. I Afrika kan det gjøres det samme, samt produsere og installere boreutstyr for brønner til tørkerammede områder. Verden trenger MAT, ikke flere våpen. Noen kondomfabrikker ville ikke være av vegen heller, i de områdene hvor pensjonen sikres med så mange unger som mulig…

   • Nei, selvsagt er våpenindustriens ve og vell et helt sentralt element i ‘raslingen’ som pågår. Forøvrig vil den felles fiende i den kommende storkrigen være Kina.

  • Ukraina er bare en avledningsmanøver og et påskudd for USA til å ruste NATO til krig mot Russland. USA skyver Ukraina foran seg for å utløse en situasjon som er alvorlig nok til å involvere NATO. Og om de ikke klarer å fremprovosere en russisk reaksjon på den måten så iverksetter de sannsynligvis en falsk-flagg operasjon inne i Ukraina som de skylder på Russland. Og dermed får USA det påskuddet de trenger for å tvinge uvillige NATO-medlemmer til å engasjere seg 100%.

 4. Ikke lag fredsbevegelse, kupp de politiske partiene.

  En fredbevegelse er ingen trussel, men å bli kastet fordi partiet ble kuppet, er noe politikere frykter.

  • En trussel vill si at en står overfor noe noen som truer en. Om vi Nordmenn har noe å frykte så er det en regjering som ivaretar sine personlige interesser heller enn folket. Og rettferdiggjør det med Kongeriket Norge sitt beste… Våk opp, se fienden der fiender er. Og venner der de er.

 5. Kapitalismen trenger en ny krig.
  Den den må bare være historisk korrekt når man ser tilbake på den.

 6. All fornuft tilsier at Norge burde arbeide for et godt naboskap med Russland. Russland har gjennom historien blitt angrepet gang på gang fra vesten. Norge stiller seg dessverre bak verdens mest aggressive stater, USA/England/Tyskland og tror seg beskyttet av disse. Disse ønsker et svakt Russland som de kan herje fritt med, som de gjør i resten av verden. Derfor passet fyllebølla Jeltsin godt i deres strategi og Putin tilsvarende dårlig.

 7. Å kalle Norges forsvarsminister for «Tittentei «er rett og slett gamle hersketeknikker fra 70 tallet , og diskvalifiserer på alle mulige måter fra å bli tatt alvorlig / seriøst ! Trodde vi var ferdig med den slags !

  • Ja, jeg beklager dette. Det var helt urimelig overfor Birgitte Strøm. For riktignok er Tittentei i likhet med Eriksen Søreide en marionett som styres av andre. Men Tittentei har aldri gjort noen skade, og har aldri bidratt til å bringe Norge nærmere en krig mot Russland. Så igjen må jeg beklage: Birgitte Strøm, dette var en helt urimelig sammenlikning.

   • Ja Birgitte var et vennlig, godt, åpent, og fredelig menneske, tror jeg. Jeg hadde gleden av å møte henne noen ganger. Jeg tror ikke at hun hadde tilbøyeligheter til å definere hvem som er god og ond, eller hvilken side man bør velge. Jeg tror at hun som alle andre kloke mennesker, forstod at vi I bunn og grunn er ett, og at alt annet er basert på manglende kunnskap og forståelse. Jeg tror både Søreide, Stoltenberg, Putin, mammonistene og alle andre burde rydde I eget skap, og så møtes til felles bord hvor de kan søke å rydde opp I resten av sølet. Kaste stein kan alle gjøre.

   • Vi trenger Pål Steigan, også trenger vi Jan Otto Johansen på banen… Vi trenger dere i «Mainstream» Hvorfor kommer dere ikke mer i norske nyheter ???

 8. Steng grensene og stopp diplomatiet overfor Russland øyeblikkelig. Da slipper vi kontakt med verdens største krigshissende nasjon der folket hyller presidenten sin jo mer han bomber og dreper uskyldige folk rundt i verden. Hvis verden går i sammen om å fryse ut russerne slipper vi all elendigheten som følger med verdens største korrupte stat. Vi slipper også påfunnene diplomatiske løsninger som vi nå ser på grenseovergangene til Norge. Norge har overhodet ingen ting igjen for å samarbeide med Russland. Det er en stor illusjon at Russland tilfører Norge noe som helst av verdier.

 9. En blir noe tuss over at vi nå har styrker i Polen når vi knapt har noe forsvar igjen her i Norge! Nå er jeg ingen tilhenger av at vi skal ruste oss til krig mot Russland, men å leke stormakt i Polen er ganske patetisk! Pakk snippsekken Søreide og kom hjem så kan Jens leke storkar alene i Polen!
  NATO forsøker desperat å mane fanden på veggen vedrørende Russland, men ærlig talt hva skal det være godt for, egentlig!?! Vil de ha en ny krig mellom Russland og NATO eller vil de det ikke!?! Uansett hva de gjør så blir det bare dumt! Det er som om Midtøsten-fadesen til NATO er i ferd med å slå rot også i Ukraina! Med et så rotete lederskap som Jens og Co så er det ikke rart NATO har gått på en blemme i Midtøsten, og det tenker jeg de vil gjøre i Ukraina snart også. Uavhengig av norsk deltagelse i Polen eller ikke!

  Ta første flyet hjem du Søreide, og ta styrkene dine med deg!

 10. Men hvilken verden lever du i ?????
  Norge er vel ikke i spiss for noe. Jens har en jobb i Nato som person ikke som Norges NATO

 11. Jeg har stjålet denne teksten fra Jan Otto Johansen. Virkelig verdt å lese, da jeg mener vi ikke får noen god og objektiv journalistikk fra dagens media!

  De nasjonalistiske krefter som er kommet til makten i Ukraina og de enda mer ekstreme som presser på, representerer holdninger som burde skremme oss alle.

  Fra mitt midlertidige “eksil” i Spania kan jeg ikke la være å reagere på den historieløshet som preger mange vestlige og norske reaksjoner på den alvorlige krisen i Ukraina. De ekstremt najonalistiske og delvis antisemittiske tendenser innen den opposisjon som har erstattet den korrupte og brutale president Janukovitsj, forties eller bagatelliseres til tross for at noen av dem som nå er kommet til makten og de som fortsatt presser på som paramilitære grupper, ligger like langt til høyre som Le Pen i Frankrike eller Jobbik i Ungarn. Interessant nok har fornuftige folk i Fremskrittspartiet tatt avstand fra disse, slik Carl I. Hagen i sin tid nektet å la sitt parti bli medlem av den europeiske høyrepopulistisk bevegelse og heller ikke ville innvitere Haider til Norge. Men hva med regjeringen forøvrig og utenriksminister Brende som jeg ellers har stor sans? Skjønner de hvilke krefter som nå er aktive i Ukraina?

  For å unngå misforståelser: Størstedelen av dem som protesterte mot Janukovitsj og mot Kremls press er ikke fascister. Ukrainsk ungdom hadde rett og slett fått nok av uærlige maktpolitikere i Europas kansje mest korrupte land. Disse ungdommer ønsket en åpning til Europa, dit de ville reise fritt og kanskje kunne studere og få seg en jobb. De utgjorde hovedparten av Maidan-protestantene.

  Men samtidig var det høyreradikale fascistiske grupper som presset på og bidro til at den avtale som den tyske og den polske utenriksminister fikk i stand, ikke ble mer enn et døgn gammel. Av 20 statsråder i den provisoriske ukrainske regjering ligger fire-fem meget langt til høyre. En av dem er blitt sjef for det nasjonale sikkerhetsrådet. Nå gjør de seg lekre, som det heter i eventyret, for ikke å utfordre et EU som skal gi gigantiske kreditter. Dette liker ikke arbeidsløse i Hellas, Italia, Portugal og Irland. Her i Spania mener mange unge som ikke får jobb og må flytte hjem til mamma at de kunne trenge litt støtte.

  Det er så sin sak. Men mer alvorlig er det at de nasjonalistiske krefter som er kommet til makten i Ukraina og de enda mer ekstreme som presser på, representerer holdninger som burde skremme oss alle. Timothy Snyder som er meget kritisk til Putin og hans press på Ukraina, sier at det til tross for hans sympati for dem som styrtet Janukovitsj er et faktum at nasjonalister nå har erobret viktige posisjoner i Ukraina. Snyder viser i sin viktige bok “Bloodlands” hvordan ukrainere i likhet med baltere og hviterussere myrdet jøder uten at tyskerne måtte be dem om det.

  To tredjedeler av Europas jøder ble utslettet før utgangen av 1942, altså før Auschwitz-Birkenau ble operativ. I Baltikum holder “Alte Kameraden” med blod på hendene manifestasjoner til tross for at tyskerne protesterer mot dette. Etter at disse land frigjorde seg fra de sovjetise åket fikk jo alle tidligere SS-folk tyske pensjoner. En jødisk nabo som såvidt unnslapp massakrene, besøkte stedet i Litauen der hun og hennes myrdede slektninger kom fra. Hun registrerte at befolkningen der fortsatt var antisemettisk. I et nytt museum i sentrum av Riga hylles tyske og latviske SS-offiserer som vi vet myrdet jøder, sigøynere og russere.

  Medlemmer av den høyreekstreme bevegelsen Svoboda og fascistpartiet SNPU i Ukraina har lenge vært antisemittiske. Deres leder, Alek Tsjotnik, talte åpent om “jødisk avskum” og en “Moskva-jøfisk mafia”, en moderne versjon av “judo-bolsjevik” som ble brukt i mange år og fortsatt anvendes i Ukraina og Øst-Europa. Makkverket «Sions vises protokoller» og Hitlers «Mein Kampf» er oversatt til ukrainsk. Jeg fikk flere steder i Ukraina kjøpt dem i kiosker sammen med annet antisemittisk materiale. Ukrainere jeg snakket med, mente jeg burde lese dette. Da ville jeg forstå hvor farlige jødene er.

  At Janukovitsj-regimet betegnet fredelige demonstranter som “jøder” og “sionister” endrer ikke noe ved dette. Kommunister har også brukt det antisemittiske kortet når det passet dem, slik stalinistene gjorde i de såkalte anti-sionist-prosessene og slik den Moskva-skeptiske polske general Moczar gjorde. Det bare bekrefter det jeg for mange år siden skrev i “Min jiddishe mamma”: “A jew for all Seasons”; en jøde kan brukes til alt.Selv er jeg av mange – både sovjetere, øst-europeere og nordmenn – blitt beskyldt for å være jøde selv om jeg ikke har en dråpe jødisk blod i mine årer. Mitt livslange engasjement mot antisemittisme var årsaken.
  Eksil-ukrainere – ja, jeg kan forstå deres fortvilelse over Janukovitsjregimet og Kremls historiske undertrykkelse av Ukraina – ville kompromittere meg ved å vise til at jeg som pur ung hadde vært aktiv i Kristelig Skolelag! At det går an. Og slikt tar norske nettsider på. Det neste fra det hold er vel at jeg er “kyptojøde”. Norske ny-nazister bruker de mest vulgære antisemittiske uttrykk om meg på nettet -«jødef…».

  Jeg forstår at sentral-europeere som polakkene gjerne vil ha Ukraina som en buffer mellom seg og det Russand som de med rette har fryktet i århundrer. Men polakkene har god hukommelse. De husker også mange ukraineres adferd da tradisjonelle polske kulturområder med Lvov i spissen ble ble innlemmet i Sovjet-Ukraina i 1939, og de har ikke glemt hvordan ukrainske SS-tropper var med på å slå ned Warszawa-oppstanden i 1944. Selv tyskerne ble sjokkert over ukrainernes primitive voldsbruk. Overlevende polske og ukainske jøder har fortalt meg hvordan ukrainske fascister, ja,store deler av befolkningen, var ute etter dem.

  Når Svobada- og SNPU-demonstranter, som jeg så på Madain lenge før opprøret mot Janukovitjs, opptrådte med de samme symboler som de tyske SS-tropper – ulvehaken – var jeg ikke i tvil om hva det var. Men at de skulle komme i maktposisjon i Ukraina og at Vesten ikke reagerte sterkere hadde jeg ikke fantasi til å forestille meg.

 12. Steigan tok feil før, og innrømmet det. Stalin, Albania, Enver Hohxa ,Pol Pot, Mao, AKP-ML , (Albansk knakkpølse med løk) » væpna oppstand mot storting og regjering.» Russeavismobbing av Eriksen kunne du spart deg. Birgit Strøm omtalen gjorde det enda verre. Det er en komplisert kald krig vi er kommet til. Krever innsikt og kunnskap skal man kommentere saklig. Hakke på Jens og Ine er ikke nok. Man kan begynne med å snakke med oppegående intelektuelle moderne demokratiske kunnskapsrike polakker og baltere. For øvrig var artikkelen til J.O.Joh. viktig. Håper vi ikke skimter konturer av potensielle femtekolonister i denne debatten.

 13. En Bradley(afv) har aldri vært en tanks og ellers beviser denne saken at Steigan mer og mer blir en del av koko-lignende konspiverden…….

  • Takk for at du pekte på en feil i oversettelsen. Sitatet er: «According to a fact-sheet provided by the US military, the deployment would include 250 tanks, Bradley fighting vehicles and self-propelled howitzer artillery guns.» Det skal altså være 250 tanks pluss Bradley kampkjøretøyer og sjøldrevet artilleri. Jeg kom i skade for å gjøre USAs utplassering mindre enn den er. (Jeg har rettet det nå takket være din oppmerksomme påpekning.

 14. For dere som vil bidra til en svær katastrofe, vil jeg advare at ingen tanks eller tusenvis soldater kommer til å krige på bakken. Atomkrigen vil dele jorkloden i 2.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.