Det er fra sine «venner» man skal ha det

3

WikiLeaks har i samarbeid med Mediapart og Liberation publisert dokumenter som viser at USAs etterretningstjeneste har spionert på de tre siste franske presidentene.

Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy og François Hollande er blitt grundig avlyttet av sine angivelige allierte i USA. Alle samtaler de har hatt om følsomme spørsmål er blitt fanget opp av USAs overvåking. Det kan være Sarkozys forsøk på å løse den økonomiske krise i 2008, det kan være Chiracs instrukser til Frankrikes utenrikstjeneste eller Hollandes diskusjoner om krisa i Hellas. USA har overvåket alt.

WikiLeaks skriver:

The top secret documents derive from directly targeted NSA surveillance of the communications of French Presidents Francois Hollande (2012–present), Nicolas Sarkozy (2007–2012), and Jacques Chirac (1995–2007), as well as French cabinet ministers and the French Ambassador to the United States. The documents also contain the «selectors» from the target list, detailing the cell phone numbers of numerous officials in the Elysee up to and including the direct cell phone of the President.

Prominent within the top secret cache of documents are intelligence summaries of conversations between French government officials concerning some of the most pressing issues facing France and the international community, including the global financial crisis, the Greek debt crisis, the leadership and future of the European Union, the relationship between the Hollande administration and the German government of Angela Merkel, French efforts to determine the make-up of the executive staff of the United Nations, French involvement in the conflict in Palestine and a dispute between the French and US governments over US spying on France.

A founding member state of the European Union and one of the five permanent members of the UN Security Council, France is formally a close ally of the United States, and plays a key role in a number of US-associated international institutions, including the Group of 7 (G7), the North Atlantic Treaty Organization (NATO) and the World Trade Organization (WTO).

Fra før av vet vi at USA også har spionert på Tyskland og Angela Merkel. En fattig trøst for Frankrike er å få vite at USA betrakter dem som like viktige som tyskerne. Men dette demonstrerer enda en gang at USA ikke har allierte, bare spyttslikkende vasaller. Hva skal Europa med ledere som godtar den rollen?

KampanjeStøtt oss

3 KOMMENTARER

    • «I Norge er det vel PST som spionerer på vegne av USA?»

      Så naive er vi ikke.

      «I Norge er det vel USA som spionerer på vegne av USA, da PST ikke får spionere på politikere og journalister.

  1. PST vet hvem som spionerer og saken blir bare dummere og dummere. Spesielt etter at de prøvde seg med en «oppfølgingsrapport» etter at Aftenposten har dokumentert og knust enhver tvil hos de mest «naive» blant oss. Telenor og TeliasSonera har forlengst rullet «kablene» inn til NSA og dette dreier seg ikke bare om «overvåkning av kriminalitet». Tvert i mot blir dette brukt i et kynisk spill for å vinne økonomisk terreng, makt og posisjon. Noen «styremedlemmer» bruker kryptofoner, stortinget har vært helt uvitende…. Hallo ^^

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.