Flere fakta om Vestens støtte til IS

0

I London måtte påtalemyndighetene frafalle saka mot den svenske statsborgeren Bherlin Gildo, fordi det viste seg at han støttet den samme terroristgruppa i Syria som den britiske etterretningstjenesten støtter. Det er The Guardian som melder dette. Gildo var tiltalt for å ha deltatt på en treningsleir mellom august 2012 og mars 2013. Gildos forsvarere argumenterte med at han deltok i de samme væpna gruppene som MI6 støttet på den tida. MI6 deltok sammen med CIA i en hemmelig transport av våpen fra Libya etter Gaddafis fall til Syria for å væpne de jihadistiske gruppene der som kjempet mot Assad-regjeringa.

Som jeg har pekt på før er det nå frigitt dokumenter fra USAs militære etterretning som viser at USA alt i 2012 visste at salafistene ville prøve å etablere «et fyrstedømme» i Syria – og at USA og deres allierte så positivt på det.

I september 2014 sa USA-generalen Martin Dempsey, som er formann i The Joint Chiefs of Staff, i Senatet at USAs arabiske allierte finansierte IS: «I know major Arab allies who fund them.»

Senator Lindsey Graham prøvde da å ta brodden av Dempseys uttalelse og samtidig forsvare sponsorene til ISIS med å si: “They were trying to beat Assad. I believe they realize the folly of their ways.”Eller som David Mizner skriver for Anti-War Coalition:

More broadly, the United States participated in a war against the Syrian government that turned Islamic State of Iraq into a regional power encompassing — and devastating — large parts of two countries. Such an outcome was predictable — and indeed predicted by the US government itself.

Dette er altså Vetens islamister. De er skapt av våre fremste allierte og støttet av oss. Når våre ledere gir uttrykk for avsky over disse jihadistenes blodige og sjokkerende gjerninger, så er det reint hykleri. Det er våre allierte som har væpnet dem og finansiert dem og som har sørget for at de har fått den makta de har i dag. Dette har de gjort helt bevisst fordi de vil ødelegge Syria og den sekulære syriske staten. Og som jeg har pekt på før:

Når Syria har 6,5 millioner internt fordrevne og 4 millioner flyktninger i andre land, så er det et direkte resultat av Vestens krig mot Syria med salafistene som redskap. Det er dette som er kjernen i dagens flyktningekatastrofe.

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelSjøslag mellom USA og Kina?
Neste artikkelTitusener demonstrerte mot TTIP og G7 i München
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).