Flere fakta om Vestens støtte til IS

2

I London måtte påtalemyndighetene frafalle saka mot den svenske statsborgeren Bherlin Gildo, fordi det viste seg at han støttet den samme terroristgruppa i Syria som den britiske etterretningstjenesten støtter. Det er The Guardian som melder dette. Gildo var tiltalt for å ha deltatt på en treningsleir mellom august 2012 og mars 2013. Gildos forsvarere argumenterte med at han deltok i de samme væpna gruppene som MI6 støttet på den tida. MI6 deltok sammen med CIA i en hemmelig transport av våpen fra Libya etter Gaddafis fall til Syria for å væpne de jihadistiske gruppene der som kjempet mot Assad-regjeringa.

Som jeg har pekt på før er det nå frigitt dokumenter fra USAs militære etterretning som viser at USA alt i 2012 visste at salafistene ville prøve å etablere «et fyrstedømme» i Syria – og at USA og deres allierte så positivt på det.

I september 2014 sa USA-generalen Martin Dempsey, som er formann i The Joint Chiefs of Staff, i Senatet at USAs arabiske allierte finansierte IS: «I know major Arab allies who fund them.»

Senator Lindsey Graham prøvde da å ta brodden av Dempseys uttalelse og samtidig forsvare sponsorene til ISIS med å si: “They were trying to beat Assad. I believe they realize the folly of their ways.”Eller som David Mizner skriver for Anti-War Coalition:

More broadly, the United States participated in a war against the Syrian government that turned Islamic State of Iraq into a regional power encompassing — and devastating — large parts of two countries. Such an outcome was predictable — and indeed predicted by the US government itself.

Dette er altså Vetens islamister. De er skapt av våre fremste allierte og støttet av oss. Når våre ledere gir uttrykk for avsky over disse jihadistenes blodige og sjokkerende gjerninger, så er det reint hykleri. Det er våre allierte som har væpnet dem og finansiert dem og som har sørget for at de har fått den makta de har i dag. Dette har de gjort helt bevisst fordi de vil ødelegge Syria og den sekulære syriske staten. Og som jeg har pekt på før:

Når Syria har 6,5 millioner internt fordrevne og 4 millioner flyktninger i andre land, så er det et direkte resultat av Vestens krig mot Syria med salafistene som redskap. Det er dette som er kjernen i dagens flyktningekatastrofe.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


2 KOMMENTARER

  • Det er helt klart de sterkeste spillerne du nevner her. Men Norge er alliert med USA, gjennom militæralliansen NATO, gjennom utstrakt erretningssamarbeid og på diverse måter, formelt og uformelt gjennom utenrikspolitisk «samarbeid», og selvfølgelig et utall økonomiske forhold og avtaler som binder oss sammen. I tillegg til de kulturelle og historiske båndene.

   Det blir i disse dager til det kjedsommelige understreket fra regjeringen her i landet – og har blitt det av alle regjeringer etter 1949, at NATO-lojaliteten trumfer alt, at vi er forpliktet, at NATO stiller opp for alle medlemsland og alle medlemsland stiller opp for NATO. Vi er en og samme aktør på den internasjonale arena. Det ble tydeligere enn noensinne i Libya at dette stemmer.
   Hvis militære eller andre myndighetsetater i det sterkeste medlemslandet driver med ting som ikke alle medlemslandenes toppledere vet om, enn si ville kunne stå inne for overfor egen befolkning, er det altså ikke bare å peke vestover og si det var de, ikke vi som gjorde det. Våre ledere har dessverre påtatt seg formelt medansvar for hva CIA og amerikansk våpenindustri driver med, uansett om de forstår det eller ikke. Pudlene.

   Det eneste gode med det, er at når det jo åpenbart er plent umulig å banke på hos CIA eller våpenlobbyen og få særlig forståelse for vår bekymring der i gården, har vi altså noen pudler som befinner seg mye nærmere og som faktisk frivillig står til halsen i denne gjørma. Dem kan og bør vi henvende oss til i så dypt alvorlige saker. Det er tross alt her vi kan påvirke mest, og som sagt; ansvaret har de frivillig tatt sjøl. Vil de ikke høre, må de gå. Vil ikke USAnerne høre, må det få konsekvenser for samarbeidet. Eller er det et så skremmende scenario at det er bedre å lukke øyne og ører så lenge det går? Hvis kollektiv skyld er fordelt på mange nok, gjør det synden mindre? Lettere å bære?

   Det er mitt inntrykk at et av denne bloggens hovedbudskap er nettopp dette; kollektivt ansvar gjennom forbund, og personlig ansvar gjennom kollektivt ansvar.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.