Hellas får ingen kreditt, men gjett hvem som får

3
Lagarde og Porosjenko

Det internasjonale pengefondet, IMF, er ikke villig til å gi Hellas det minste pusterom, men derimot er fondet villi til å sikre Ukraina kreditt – også etter en eventuell statskonkurs.

Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten (DWN) som skriver dette.

I følge nettavisa Deutsche Welle (DW) har IMF-sjef Christine Lagarde forsikret Arsenij Jatsenjuk om at IMF vil fortsette å støtte landet, sjøl om Ukraina ikke klarer å betale sine kreditorer.

Den greske regjeringa ønsker kreditt for å kunne betale pensjoner og lønninger, mens juntaen i Kiev har gjort det helt klart at den vil bruke store pengebeløp på opprustning og krig. Jatsenjuk har sagt til den tyske utenriksministeren Frank-Walter Steinmeier at Ukraina bruker 5–7 millioner dollar hver dag på krigen mot opprørerne i Øst-Ukraina.

At IMF fortsetter å støtte det krigførende konkursboet Ukraina mens de setter tommeskruene på fredelige Hellas sier alt om denne institusjonens verdier.

 

 

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

  1. Er ikke dette typisk for en udemokratisk organisasjon? Jeg håper Hellas snart kommer seg ut av EU slik at snøballen begynner å rulle. En spennede tid på alle måter. Stoltenberg gav IMF mange hundre millioner om det ikke var milliardbeløp da han prøvde å regjere i Norge.

  2. Det er er galskap å gi Hellas mere penger nå.Denne nasjonen har levd over evne nå i mange tiår.Og har levd gratis de siste 2 årene på andres godtroenhet.

    • «Redningsaksjonen» for Hellas går stort sett (90%) til bankene. Dette er ei felle Hellas aldri kan komme ut av som annet enn slaver, hvis ikke store deler av gjelda strykes.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.