Politistaten innføres: Cameron vil straffe tankeforbrytelser

0

Dronningen av England vil om kort tid kunngjøre lanseringen av drakoniske lover. I Storbritannia skal ikke innbyggerne dømmes etter om de opptrer i samsvar med loven, men om de oppfyller et bestemt sett av verdier. Publisering vil derfor i framtida bare være tillatt etter forhåndsgodkjenning av politiet. Med de nye lovene vil en farlig utvikling i EU fortsette.

Det er Deutsche Wirtschafts Nachrikchten som skriver dette, og kaller det Slutten på friheten. Nettavisa bygger sitt oppslag på en artikkel i avisa The Guardian.

Utgangspunktet for David Camerons lovforslag er den såkalte «kampen mot ekstremismen». I Storbritannia har myndighetene i lang tid ikke bare tolerert, men aktivt lagt til rette for at det i en del byer har oppstått parallellsamfunn der ekstreme islamister driver kampanjer for å innføre sharia i Storbritannia. Det er folk som agitererer for steining, halshogging, sjølmordsbombing og jihad. Det er fra dette miljøet for eksempel IslamNet henter foredragsholdere til å motivere ungdom i Norge.

Nå benytter Cameron eksistensen av denne ekstremismen til å innføre lover som i prinsippet rammer alle annerledestenkende. The Guardian skriver:

The measures would give the police powers to apply to the high court for an order to limit the “harmful activities” of an extremist individual. The definition of harmful is to include a risk of public disorder, a risk of harassment, alarm or distress or creating a “threat to the functioning of democracy”.

The aim is to catch not just those who spread or incite hatred on the grounds of gender, race or religion but also those who undertake harmful activities for the “purpose of overthrowing democracy”.

Hva er «skadelig aktivitet»? Hva er «trussel mot utøvelsen av demokratiet»? Britene har nettopp vært gjennom et valg som viser at det kan være svært lite samsvar mellom hva velgerne mener og hvem som faktisk blir valgt. Truer man demokratiet hvis man påpeker dette, eller vil endre det radikalt?

Den mest ekstreme lovparagrafen omtaler The Guardian slik:

They would include a ban on broadcasting and a requirement to submit to the police in advance any proposed publication on the web and social media or in print.

Sjølve lovteksten er ikke presentert, så det er ikke godt å vite hva det vil at politiet skal forhåndsgodkjenne enhver publikasjon på nettet, i sosiale medier eller i trykk. Men man skal tydeligvis være forpliktet til å «aktivt fremme et visst sett av verdier», hva nå det vil si. David Cameron sier:

For too long, we have been a passively tolerant society, saying to our citizens: as long as you obey the law, we will leave you alone. It’s often meant we have stood neutral between different values. And that’s helped foster a narrative of extremism and grievance.

This government will conclusively turn the page on this failed approach. As the party of one nation, we will govern as one nation and bring our country together. That means actively promoting certain values.

DWN mener at med dette følger Storbritannia opp en farlig tendens som vi allerede har sett i Spania og Frankrike. Den franske nasjonalforsamlinga godkjente nylig lover som gir svært vidtrekkende fullmakter til overvåking av innbyggerne. I følge disse lovene trenger ikke politiet lenger rettslig kjennelse for å iverksette omfattende overvåking, avlytting og spionering på enkeltmennesker eller gruper.

Dette har jeg forøvrig omtalt i bloggen Frankrike: – Fra Charlie Hebdo til «Storebror ser deg».

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.