Politistaten innføres: Cameron vil straffe tankeforbrytelser

8

Dronningen av England vil om kort tid kunngjøre lanseringen av drakoniske lover. I Storbritannia skal ikke innbyggerne dømmes etter om de opptrer i samsvar med loven, men om de oppfyller et bestemt sett av verdier. Publisering vil derfor i framtida bare være tillatt etter forhåndsgodkjenning av politiet. Med de nye lovene vil en farlig utvikling i EU fortsette.

Det er Deutsche Wirtschafts Nachrikchten som skriver dette, og kaller det Slutten på friheten. Nettavisa bygger sitt oppslag på en artikkel i avisa The Guardian.

Utgangspunktet for David Camerons lovforslag er den såkalte «kampen mot ekstremismen». I Storbritannia har myndighetene i lang tid ikke bare tolerert, men aktivt lagt til rette for at det i en del byer har oppstått parallellsamfunn der ekstreme islamister driver kampanjer for å innføre sharia i Storbritannia. Det er folk som agitererer for steining, halshogging, sjølmordsbombing og jihad. Det er fra dette miljøet for eksempel IslamNet henter foredragsholdere til å motivere ungdom i Norge.

Nå benytter Cameron eksistensen av denne ekstremismen til å innføre lover som i prinsippet rammer alle annerledestenkende. The Guardian skriver:

The measures would give the police powers to apply to the high court for an order to limit the “harmful activities” of an extremist individual. The definition of harmful is to include a risk of public disorder, a risk of harassment, alarm or distress or creating a “threat to the functioning of democracy”.

The aim is to catch not just those who spread or incite hatred on the grounds of gender, race or religion but also those who undertake harmful activities for the “purpose of overthrowing democracy”.

Hva er «skadelig aktivitet»? Hva er «trussel mot utøvelsen av demokratiet»? Britene har nettopp vært gjennom et valg som viser at det kan være svært lite samsvar mellom hva velgerne mener og hvem som faktisk blir valgt. Truer man demokratiet hvis man påpeker dette, eller vil endre det radikalt?

Den mest ekstreme lovparagrafen omtaler The Guardian slik:

They would include a ban on broadcasting and a requirement to submit to the police in advance any proposed publication on the web and social media or in print.

Sjølve lovteksten er ikke presentert, så det er ikke godt å vite hva det vil at politiet skal forhåndsgodkjenne enhver publikasjon på nettet, i sosiale medier eller i trykk. Men man skal tydeligvis være forpliktet til å «aktivt fremme et visst sett av verdier», hva nå det vil si. David Cameron sier:

For too long, we have been a passively tolerant society, saying to our citizens: as long as you obey the law, we will leave you alone. It’s often meant we have stood neutral between different values. And that’s helped foster a narrative of extremism and grievance.

This government will conclusively turn the page on this failed approach. As the party of one nation, we will govern as one nation and bring our country together. That means actively promoting certain values.

DWN mener at med dette følger Storbritannia opp en farlig tendens som vi allerede har sett i Spania og Frankrike. Den franske nasjonalforsamlinga godkjente nylig lover som gir svært vidtrekkende fullmakter til overvåking av innbyggerne. I følge disse lovene trenger ikke politiet lenger rettslig kjennelse for å iverksette omfattende overvåking, avlytting og spionering på enkeltmennesker eller gruper.

Dette har jeg forøvrig omtalt i bloggen Frankrike: – Fra Charlie Hebdo til «Storebror ser deg».

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


8 KOMMENTARER

 1. Liberalismens sanne ansikt er tyranniet: http://isibooks.org/the-tyranny-of-liberalism.html

  «And that’s helped foster a narrative of extremism and grievance.»

  Ser at grievance oversettes klagemål. Nåde dem som våger å klage på tilværelsen, som ikke er komforme med kapitalisme, modernisme eller feminisme. Som ikke elsker 4-felts motorveger, suburbia eller statens undertrykkende byggeforskrifter.

  Ingen tanker kan blomstre fritt under slike omstendigheter. Snart blir vel tanker patentert også, slik at man må betale en avgift for å tenke dem. Er ikke lenge siden jeg leste om et leirsted i USA som ble saksøkt fordi barna sang tradisjonelle sanger som visstnok noen hadde tatt eiendomsretten til.

  Liberalismen har feilet fullstendig, det er kun tyranniet som står tilbake.

 2. Her er en annen relatert historie hvor den amerikanske staten konfiskerer en manns livs sparepenger på et tog, uten rett eller dom, fordi de «antar» at pengene er kriminelle.

  “These officers took everything that I had worked so hard to save and even money that was given to me by family that believed in me,” Rivers told Albuquerque Journal writer Joline Gutierrez Krueger. “I told (the DEA agents) I had no money and no means to survive in Los Angeles if they took my money. They informed me that it was my responsibility to figure out how I was going to do that.”

  Rivers was only able to get home because another traveler who had witnessed the incident helped him. If the Good Samaritan had not come forward, Rivers would have been left stranded, homeless and broken in a strange city – all because the government stole his cash.

  “We don’t have to prove that the person is guilty,” Sean Waite, the head DEA agent in Albuquerque, admitted to Krueger. “It’s that the money is presumed to be guilty.”

  De gamle Westernhistoriene hvor Loven beskyttet de reisende fra røvere ser ut til å ha blitt snudd på hodet. Nå er det Loven som har blitt kriminell og plyndrer de reisende!

  http://www.offthegridnews.com/current-events/feds-steal-16000-from-innocent-man-on-train-because-well-he-shouldnt-be-carrying-that-much/

 3. “This government will conclusively turn the page on this failed approach. As the party of one nation, we will govern as one nation and bring our country together. That means actively promoting certain values.

  Freedom of speech. Freedom of worship. Democracy. The rule of law. Equal rights regardless of race, gender or sexuality.

  We must say to our citizens: this is what defines us as a society.”

  Så ytringsfriheten, det første hedersordet Cameron bruker for å beskrive det britiske samfunnets verdier, skal altså ivaretas gjennom forhåndssensur av alle ytringer. Du verden, du verden. Selv i et fullstendig orwellsk perspektiv høres dette forholdsvis ambisiøst ut. Det kan muligens bli vanskelig å få det til i praksis, jeg vet ikke helt hvordan Cameron ser for seg at publisering på internett foregår i dag, men tanken står til laud i Vilje Til Totalitarisme, i hvert fall. Vi gratulerer.

 4. Er det så farlig at vanlige folk endelig får vite hva de gjør, da disse nye lovene bare gjør det lovlig, hva de gjorde utenomlovlig før? Før Snowden og de nye lovene om total overvåkning kom, var det bare høyre og venstre-ekstreme som hadde blitt utsatt for overvåkningen selv, som trodde på det, men nå er det blitt allmen kunnskap.

  Når du infiltrerer og overvåker, så mister du informsjonsmonopolet ditt. F.eks. var det mange dessillusjonerte overvåkere som hoppet av på begge sider av den kalde krigen, da (halv)totalitære stater straffer deg for dine dyder, langt mer enn de straffer deg for dine laster.

  Når statene videre er nødt til å bruke nok anstendige folk til overvåkningen, for å unngå korrupsjon, er det direkte farlig å la de som tror på systemets godhet, bli utsatt for infomasjon som har vært sensurert for dem tidligere. Personlig tror jeg det var dette som førte til «kommunismens» fall på nittitallet, og jeg tror også at det er avstanden mellom medievirkeligheten og den virkelige verden, som vil gjøre at vårt halvtotalitære system oppløses også.

  F.eks. så nevner Snowden at det vat at han som systemansvarlig fikk se all dritten USA begikk, mens den vanlige agent kanskje bare gjorde et par ting som gikk over streken i løpet av sin karriære, som gjorde Snowden desillusjonert nok til å hoope av.

  Folk som Snowden er avhengig av å tro på at de enten er på den gode siden eller at de i det minste forsvarer sitt eget folk. Alle som følger litt med på hva som skjer i vesten om dagen, vet at det blir stadig vanskeligere å opprettholde dette bildet.
  Overvåkning og undergravende virksomhet mot mulimske fanatikere er greit, da det er lett å forsvare, men når det er folk som Soral og Dieudonné som fremfører kritikk systemets voktere er enig i, er det værre. Spesielt ille er det hvis barn, slekt og venner av vokterne blir systemkritikere, slik som skjedde i Øst-Europa, da deres «kommunistiske» system gikk under.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Alain_Soral
  http://en.wikipedia.org/wiki/Dieudonn%C3%A9_M%27bala_M%27bala

 5. «The shit hits the fan» om litt. Dvs festen er over og et nytt monetær system og konkurranse situasjon på g.. (men f.. vet sikkert når). Så nå prøver man alt…. Ikke f.. vil man ta den regningen 🙂

 6. Kritiske betraktninger på den offisielt vedtatte sannheten om Ukraina er vel i strid med «våre verdier» og dermed en tankeforbrytelse.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.