Pave Frans: – Det blir ikke fred fordi noen mektige mennesker tjener på krig

6

I en talet i Vatikanet 11. mai 2015 forklarte pave Frans til tusenvis av barn hvorfor deres drømmer om fred og frihet er i fare:

Noen mektige mennesker tjener penger på våpenproduksjon og selger våpen til ett land for at de skal bli brukt mot et annet land. … Dette er dødens industri, en grådighet som rammer oss alle, ønsket om å tjene enda mer penger. Krig føres for å forsvare pengene. Dette er grunnen til at noen folk ikke ønsker fred. De tjener mer penger på krig, selv om krigene som skaffer penger også ødelegger liv, helse og utdannelse.

Paven skal være forsiktig. I Norge ville en slik uttalelse være mer enn nok til å bli stemplet som «konspirasjonsteoretiker». Men paven slutter seg altså til Dwight D. Eisenhowers tale om det militær-industrielle kompleks.

Her har jeg pekt på det samme som det paven snakket om.

pave Francis om krig

 

KampanjeStøtt oss

6 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.