NBC: – Pakistanerne visste hvor bin Laden var, sier USA-kilder

3

Etter at Seymour Hersh publiserte sin artikkel om Drapet på Osama bin Laden i London Review of Books har det vært hektisk i mange redaksjoner. NBC skriver nå at pakistanske myndigheter visste hvor bin Laden oppholdt seg og fortalte CIA om det året før aksjonen som drepte ham.

Two intelligence sources tell NBC News that the year before the U.S. raid that killed Osama bin Laden, a «walk in» asset from Pakistani intelligence told the CIA where the most wanted man in the world was hiding – and these two sources plus a third say that the Pakistani government knew where bin Laden was hiding all along.

The U.S. government has always characterized the heroic raid by Seal Team Six that killed bin Laden as a unilateral U.S. operation, and has maintained that the CIA found him by tracking couriers to his walled complex in Abbottabad, Pakistan.

NBC skriver at de lenge har vært på sporet av disse opplysningene via sine egne kilder, men at det var artikkelen til Hersh som satte dette på dagsordenen. Pentagon har benektet alt Hersh skriver. NBC sier at de ikke nødvendigvis vil avskrive hele USAs narrativ, men at når det gjelder pakistanske myndigheters og CIAs forkunnskap om hvor bin Laden oppholdt seg, så er de ikke i tvil:

The NBC News sources who confirm that a Pakistani intelligence official became a «walk in» asset include the special operations officer and a CIA officer who had served in Pakistan. These two sources and a third source, a very senior former U.S. intelligence official, also say that elements of the ISI were aware of bin Laden’s presence in Abbottabad. The former official was emphatic about the ISI’s awareness, saying twice, «They knew.»

Eller som det het i TV-serien Yes Minister: First rule in politics: never believe anything until it’s officially denied. 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

 1. Synes som om MSM har startet en prosess.
  Blir interessant å følge utviklingen. Dette kan godt utvikle seg til Obamas Watergate. Eliten ønsker Hillary som en kandidat til valget i 2016 og må få fokus bort fra Bengazi, Korrupsjonsanklager og slettete e-poster.

  Synes forøvrig at Craig Roberts versjon, der han påstår at bin Laden har vært død i årevis, ut fra det vi vet fra tidligere, virker troverdig.

  Noen har uttrykt at «sannheten er en prosess». Blir dette en omfattende prosess, blir det interessant å se hvor vi havner.

 2. Så den heltemodige «elimineringa» av Bin Laden var eigentleg eit simpelt fangedrap. Den lovlause oppførselen til det amerikanske regimet syner seg som meir og meir grotesk.
  Dagbladet har prisverdig nok funne plass til å omtale denne saka, medan NRK og Aftenposten så langt eg kan sjå har valgt omerta, sensur ved utelatelse, som er den alt meir vanlege måten media i opptrer på. Drapa i Odessa og drapa på oposisjonelle i Ukraina er andre eksempel på dette. Nylig fann Obama det for godt å be om orsaking for drapa på to vestlege gislar utført av amerikanske droner. Tusenvis av sivile drepne av droner dei siste åra er ikkje verd ei orsaking, og knapt eit ord i media. Hadde det vore Russland som stod for slik åtferd så hadde overskriftene lyst mot oss.
  Ingen er meir ufri enn den som feilaktig tur han er fri ..

  • Dagbladets dekning begrenser seg til å omtale Hersh’ artikkel som «et virvar av tull», samt lenker til systemlojale kilder som også sier at det er tull. Ok, det lenkes også til en Dagblabla-artikkel som omtaler de alternative historiene til noen av spesialsoldatene som var med på raidet, men personlig regner jeg sannsynligheten for at disse er samkjørt med myndighetenes versjon som såpass stor at det ikke teller som uavhengige kilder for meg. Å etablere fiktive opponenter som avleder oppmerksomheten fra de mer problematiske forskjellene mellom virkeligheten og eventyret om virkeligheten er CIA’s minste kunst.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.