CIA startet falsk vaksinekampanje for å ta Osama bin Laden

0

Her er en konspirasjonsteori – som allerede er bekreftet. I jakten på Osama bin Laden gikk CIA til det skrittet å sette i gang en falsk vaksinekampanje i Pakistan. Resultatet: Syke barn, titalls drap og en lang fengselsstraff. Og det er ingen ringere enn Aftenposten som skriver dette. Journalist Kristoffer Rønneberg skriver:

Amerikanernes jakt på bin Laden førte til at mange foreldre i Taliban-vennlige områder sluttet å vaksinere barna sine, ifølge en ny forskningsrapport.
Sommeren 2010: Amerikanske etterretningsorganisasjoner er nesten sikre på at Osama bin Laden, mannen de mener sto bak terrorangrepene i USA 11. september 2001, gjemmer seg i et hus i den pakistanske byen Abbottabad.
Men CIA mangler bevis. Og bevis er noe de trenger for å ta seg inn på fremmed jord for å ta livet av den saudiske rikmannssønnen.

Løsningen var denne: Ved hjelp av den pakistanske legen Shakil Afridi satte CIA i gang en falsk vaksinekampanje i området rundt bin Ladens bolig i et forsøk på å hente inn DNA-prøver av barna som bodde der.

Den falske vaksineaksjonen er godt dokumentert, og som Aftenposten skriver, førte den til en rekke drap på helsearbeidere og mange hundre syke barn.

Allerede i 2011, to måneder etter at Osama bin Laden (angivelig?) ble drept i Abbottabad, brakte The Guardian informasjoner om denne vaksinefella.

The CIA organised a fake vaccination programme in the town where it believed Osama bin Laden was hiding in an elaborate attempt to obtain DNA from the fugitive al-Qaida leader’s family, a Guardian investigation has found.

As part of extensive preparations for the raid that killed Bin Laden in May, CIA agents recruited a senior Pakistani doctor to organise the vaccine drive in Abbottabad, even starting the «project» in a poorer part of town to make it look more authentic, according to Pakistani and US officials and local residents.

Denne avsløring førte til raseri i Pakistan, og mange i den lokale muslimske befolkninga tenkte at dette var et forsøk fra USA på å sterilisere dem.

Forskere ved det spanske instituttet CEMFI har gjort vitenskapelige undersøkelser av dette, og de publiserte sin rapport 12. september 2017.

I rapporten skriver Monica Martinez-Bravo og Andreas Stegmann at CIAs vaksinesvindel førte til at vaksineringsgraden av barn i flere disktrikter i Pakistan falt betydelig og at det førte til en diskreditering av vaksiner generelt.

Our estimates suggest that the disclosure of the vaccine ruse had substantial effects on vaccination rates: a one standard deviation increase in the support for Islamist groups leads to a 9 to 13% larger decline in the likelihood that children have received the first dose of a number of different vaccines.

These results are consistent with the hypothesis that the disclosure of the vaccine ruse damaged the reputation of vaccines, and possibly of the Pakistani formal health system, more generally. As a result, a larger fraction of parents were hesitant about vaccinations or decided to refuse to vaccinate their children. Consequently, immunization rates declined.

CIAs handlinger i Pakistan er naturligvis brudd på en rekke internasjonale og nasjonale lover, de bryter med legeetikken, setter barns liv i alvorlig fare og har diskreditert helsearbeidere til det punkte at de er blitt uskyldig drept av folk som er blitt provosert av CIAs handlinger. CIA har bidratt til å bringe vaksiner i vanry, noe som igjen kan få vidtrekkende negative konskvenser langt ut over Pakistan. Og igjen ser vi at det skal god fantasi til for å pønske ut konspirasjonsteorier som er villere enn det CIA gjør i praksis.

 

(Hvorfor skriver vi «Osama bin Laden (angivelig?) ble drept»? Ble han ikke det? Jo, muligens. Men vi har bare CIAs ord for det, altså en kriminell og notorisk løgnaktig organisasjon. Det foreligger ingen uavhengig dokumentasjon. De skal ha dumpet livet til havs, slik at ingen er i stand til å kontrollere noe som helst.)

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkel– Pentagon støvsugar Aust-Europa for våpen i kampen mot IS
Neste artikkelNorwegian Labour Party leaders notoriously put own careers before national interests – Espen Barth Eide
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).