Fargerevolusjon i Makedonia? It’s the gas, stupid!

0

Som jeg meldte tidligere har det vært væpnede kamper i det nordlige Makedonia der paramilitære grupper fra Kosovo har vært i kamp med makedonsk politi. Flere internasjonale kommentatorer mener nå at det amerikanske utenriksdepartementet arbeider for en «fargerevolusjon» i Makedonia. Paul Craig Roberts skriver i en kommentar som er publisert på Sveriges ledende politiske blogg jinge.se:

När ryska gasledningen South Stream stoppades av EU/USA styrdes den snabbt om till Turkiet. Så nu gäller det att blockera dess vidare sträckning norrut till Europa, detta i första han i tilltänkta transitlandet Makedonien. USA:s vice utrikesminister Victoria Nuland – känd från Maidan-torget i Kiev – jobbar nu övertid med att ”destabilisera” och störta den valda regeringen i denna lilla fredliga stat.

Deutsche Wirtschafts Nachrichten skriver om det samme:

Makedonia utvikler seg tydeligvis som en ny arena for energikrigen mellom USA og Russland. For Russland er det klart at USA er i ferd med å prøve å få til et regimeskifte mot den nåværende regjeringa, for å sette inn en pro-vestlig regjering, slik Bloomberg melder.

USA vil blokkere Russland fra det europeiske gassmarkedet. Det er en av de grunnleggende årsakene til kuppet i Ukraina 22. februar 2014. Det er grunnen til at USA har tvunget EU til å si nei til South Stream-prosjektet. Og det er altså grunnen til at USA ønsker å sette inn ei provestlig regjering i Makedonia for å blokkere den alternative transportruta sørfra.

Akkurat som USAs ambassadør i Ukraina Geoffrey R. Pyatt deltok aktivt i forberedelsene til kuppet der, har USAs ambassadør i Makedonia, Jess L. Baily, tatt stilling for opposisjonen der. Og – surprise, surprise – hvem er ellers aktiv i kulissene om ikke den kjente fargerevolusjonsmaker og spekulant George Soros?

Eller som det heter på hjemmesidene til Soros’ stiftelse Open Society Foundations:

We work to foster a society that is tolerant, democratic, integrated with Europe, and composed of informed and educated citizens.

Mange er av den oppfatning at det er innbyggerne i et land som er suverene til å forme samfunnet slik de vil ha det. Men Soros vet tydeligvis bedre. Og han velger dem han oppfatter som informerte og utdannede.

Men til sjuende og sist handler det om energi, i dette tilfellet naturgass. It’s the gas, stupid!

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.