Norges ansvar for katastrofen i Middelhavet

0

Rundt 800 båtflyktninger omkom i helgens forlis utenfor kysten av Libya, opplyser FNs høykommissær for flyktninger. Minst 3500 båtflyktninger har mistet livet på vei til Europa det siste året. FN mener at menneskesmugling er en milliardindustri. Samtidig fortsetter Vesten, inkludert Norge, å gi støtte til de krigene som driver mennesker på flukt. Det er umulig å forstå katastrofen i Middelhavet uten å trekke inn krigene i Libya, Irak og Syria. Og Norge, og norske politikere, bærer et tungt ansvar.

Norges ulovlige krig mot Libya

Jeg har i en lang serie artikler vist at Jens Stoltenberg kuppet igjennom en norsk krigserklæring uten behandling i Stortinget, og faktisk uten formell forankring i noe regjeringsvedtak.

Statsministerens kontor sendte 19.03.2011 ut en pressemelding der det heter:

– Norge er klar til å sende inntil 6 stk F-16 kampfly for å delta i håndhevelsen av sikkerhetsrådsresolusjon 1973, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Da han kom med denne erklæringa, hadde det ikke vært noen stortingsbehandling, og det finnes heller ikke noe vedtak fra regjeringa. I sine memoarer forklarer daværende SV-leder Kristin Halvorsen hvordan dette ble behandlet.

Det var en krig som ble startet via mobiltelefon og sms, og uten formelle vedtak verken i regjering eller Storting. Det var en krig i strid med folkeretten. Og hele stortinget godkjente forbrytelsen i ettertid.

Og som en takk for innsatsen ble Jens Stoltenberg utnevnt til generalsekretær i NATO.

Vi vet nå mye om den skitne krigen:

Jens Stoltenberg burde ha sittet foran en krigsforbryterdomstol i Haag, men i stedet ble han belønnet med jobben som generalsekretær i NATO. Den nåværende forsvarsministeren er ikke noe bedre, siden hun fortsatt, etter å ha sett virkningene av krigen, er stolt av den!

Nå kontrolleres den libyske kysten av jihadistiske militser som tjener blodpenger på menneskehandelen. FN vurderte menneskehandel som en milliardindustri allerede i 2005, og anslo den til å ha en størrelse på 32 milliarder dollar. Denne blodtrafikken er blitt større siden da, ikke minst på grunn av alle de krigene USA og deres mer enn villige lakeier har satt i gang.

Norge brakte bandittene til makta

Ved å ødelegge Libya og bane vei for jihadistiske banditter, bærer Norge et tungt ansvar for det som skjer. Norge støtter også USAs og oljediktaturenes krig mot regjeringa i Syria, en krig som i løpet av få år har drevet millioner av mennesker på flukt. En del av disse menneskene våger livet for å komme seg over Middelhavet fra Libya. Det er toppen på hykleri å ikke se forbindelsen mellom disse krigene og den menneskelige tragedien som nå finner sted i Middelhavet. Men de ansvarlige er beskyttet av sine maktapparater og en tvers gjennom korrupt og ynkelig presse.

 

 

Forrige artikkelLedende polsk general trekker støtten til Ukraina
Neste artikkel«Slutten for USA som verdensmakt»
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).