Ledende polsk general trekker støtten til Ukraina

0
Massakre utført av UPA i landsbyen Lipniki, Poland, 1943

En ledende militærrådgiver og tidligere leder for Polens væpnede styrker, general Waldemar Skrzypczak, har trukket tilbake sin støtte til å gi militærhjelp og politisk støtte til regimet i Ukraina. Han kom med denne uttalelsen til avisa Gazeta Prawna 16.04.2015. Grunnen til at han fullstendig trekker tilbake denne støtten er at det ukrainske parlamentet 9. april fattet vedtak som glorifiserte to organisasjoner som samarbeidet med Nazi-Tyskland. Rett før hadde Polens president Bronislaw Komorowski haddde gått ut med sterk støtte til Ukraina. Skrzypczak sa:

Bare et par timer etterpå fattet det ukrainske parlamentet et vedtak som glorifiserte Den ukrainske opprørsarmeen UPA. Da skjønte jeg at Ukraina ikke vedrdsetter det polske folket. Jeg snakker om det som skjedde i Volhynia, der 100.000 polakker ble slaktet ned av UPA i 1943 og 1944.

UPA myrdet onkelen min. De spiddet ham med høygafler til låvedøra. Etter det jeg vet døde han tre dager etterpå. Deres grusomheter var hinsides menneskelig fatteevne. Selv Nazi-Tyskland klarte ikke å opptre verre enn disse ukrainerne. Jeg lurer på hva slags framtid Ukrainas president Porosjenko skaper. På grunnlag av blodtørstig nasjonalisme. Dette er forferdelig.

Kjære leser. Alle kan sjekke at Skrzypczak snakker sant om UPAs forbrytelser. Har du hørt noen protester fra norske politiske ledere, eller norske medier for den del?

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.