Vojvodina neste prosjekt for Soros?

0

På 1990-tallet førte NATO og USA krig for å dele opp det tidligere Jugoslavia. Krigen ble mulig etter Sovjetunionens sammenbrudd og den strategiske svekkelsen av Russland under Boris Jeltsin. Jugoslavia var et produkt av Trianon-avtalen som kom ut av Versailles-freden etter 1. verdenskrig. Under 2. verdenskrig førte de jugoslaviske partisanene en effektiv krig både mot tyske nazistropper og lokale fascister, og Jugoslavia kom ut av krigen som en sosialistisk føderasjon. Under Josip Tito klarte landet å manøvrere godt som et alliansefritt land. Men etter hans død kom de indre motsetningene opp i dagen og de ble forsterket av vestlig manipulasjon og henholdsvis serbisk og kroatisk sjåvinisme. Krigene på nittitallet parterte Jugoslavia og skapte små, lettmanipulerte klientstater. USA, Tyskland og EU var de nye koloniherrene som lovte gull og grønne skoger dersom folk underkastet seg den globaliserte kapitalismen. USA sikret seg en stor militærbase i Kosovo, Camp Bondsteel, som et springbrett for sin aggressjon mot øst. Gjennom Kosovokrigen ble Serbia fratatt Kosovo, og nå ser det ut til at George Soros og National Endowment for Democracy (CIA) ønsker å skille ut det fruktbare Vojvodina også, skriver Wayne Madsen.

The United States and the European Union are preparing to end the war which they waged against Serbia in 1999. After having amputated it from Kosovo, they are now seeking to take Voïvodine. In order to do so, they are currently modifying its population, setting up a new team in power in neighbouring Croatia, and buying up all the Serbian media.

If the Brussels-based European Union and NATO have their way, the Serbian province of Vojvodina will join Kosovo, previously carved by the European Union and NATO from Serbia as an ethnic Albanian state run by the terrorist Kosovo Liberation Army (KLA), as the next ersatz independent state in the Balkans.

After witnessing Kosovo province carved out of it by NATO troops as a result of European Union machinations, Serbia now stands to lose the fertile Danube basin province of Vojvodina to the border changers in Brussels. If recent comments by former NATO Assistant Secretary General for Public Diplomacy and incoming Croatian President Kolinda Grabar-Kitarovic are any indication, Croatia will soon serve as a bulwark in NATO’s plans to wrest control of Vojvodina from Serbia and declare it a multi-ethnic and multi-lingual independent «homeland» for Hungarians, Roma, Slovaks, Croatians, Romanians, as well as newly-arrived Albanian refugees being bussed into the region by the EU from the southern parts of what was once Yugoslavia.

Les resten av artikkelen her.

 

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelAuguri di 8 marzo 2015
Neste artikkelBoko Haram, Libya og Den islamske staten i Afrika
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).