Vojvodina neste prosjekt for Soros?

3

På 1990-tallet førte NATO og USA krig for å dele opp det tidligere Jugoslavia. Krigen ble mulig etter Sovjetunionens sammenbrudd og den strategiske svekkelsen av Russland under Boris Jeltsin. Jugoslavia var et produkt av Trianon-avtalen som kom ut av Versailles-freden etter 1. verdenskrig. Under 2. verdenskrig førte de jugoslaviske partisanene en effektiv krig både mot tyske nazistropper og lokale fascister, og Jugoslavia kom ut av krigen som en sosialistisk føderasjon. Under Josip Tito klarte landet å manøvrere godt som et alliansefritt land. Men etter hans død kom de indre motsetningene opp i dagen og de ble forsterket av vestlig manipulasjon og henholdsvis serbisk og kroatisk sjåvinisme. Krigene på nittitallet parterte Jugoslavia og skapte små, lettmanipulerte klientstater. USA, Tyskland og EU var de nye koloniherrene som lovte gull og grønne skoger dersom folk underkastet seg den globaliserte kapitalismen. USA sikret seg en stor militærbase i Kosovo, Camp Bondsteel, som et springbrett for sin aggressjon mot øst. Gjennom Kosovokrigen ble Serbia fratatt Kosovo, og nå ser det ut til at George Soros og National Endowment for Democracy (CIA) ønsker å skille ut det fruktbare Vojvodina også, skriver Wayne Madsen.

The United States and the European Union are preparing to end the war which they waged against Serbia in 1999. After having amputated it from Kosovo, they are now seeking to take Voïvodine. In order to do so, they are currently modifying its population, setting up a new team in power in neighbouring Croatia, and buying up all the Serbian media.

If the Brussels-based European Union and NATO have their way, the Serbian province of Vojvodina will join Kosovo, previously carved by the European Union and NATO from Serbia as an ethnic Albanian state run by the terrorist Kosovo Liberation Army (KLA), as the next ersatz independent state in the Balkans.

After witnessing Kosovo province carved out of it by NATO troops as a result of European Union machinations, Serbia now stands to lose the fertile Danube basin province of Vojvodina to the border changers in Brussels. If recent comments by former NATO Assistant Secretary General for Public Diplomacy and incoming Croatian President Kolinda Grabar-Kitarovic are any indication, Croatia will soon serve as a bulwark in NATO’s plans to wrest control of Vojvodina from Serbia and declare it a multi-ethnic and multi-lingual independent «homeland» for Hungarians, Roma, Slovaks, Croatians, Romanians, as well as newly-arrived Albanian refugees being bussed into the region by the EU from the southern parts of what was once Yugoslavia.

Les resten av artikkelen her.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

  1. «The signs that Vojvodina is the next target for the neo-conservative-George Soros alliance is clear. The European Union is relocating Albanians from Kosovo, Macedonia, and Montenegro to Vojvodina. Once they arrive at Novi Sad, the major city of Vojvodina, EU interlocutors give the Albanians 35 euros for taxi fare in order that they fan out across the province and stake a claim for permanent residency. The last census for Vojvodina showed 3,360 Muslims in Vojvodina. However, the transplant of Muslim Albanians from other parts of the former Yugoslavia by the EU is clearly aimed at providing the fuel to spark a Kosovo-like rebellion for independence.»

    Det kan se ut som om Soros er den virkelige presidenten av USA.

  2. Din første setning i dette innlegget er: På 1990-tallet førte NATO og USA krig for å dele opp det tidligere Jugoslavia.
    Da NATO og USA involverte seg i området var allerede etter at krigsforbrytelser og etter hundre tusener av uskyldige var blitt drept. Det hevdes liksom indirekte at NATO/USA skal være delaktige i dette. Krigene raste på sitt kraftigste da NATO involverte seg og alle vil i dag også på Balkan hevde at mange liv ble spart da endelig NATO engasjerte seg og satt inn militært press og trusler. Uten NATO engasjement hadde ikke hatt mulighet da det ble krigstilstand i 1995. Det virker på meg gjennom dine artikler at livet ikke hellig som for oss andre. Du glemmer eller du overser at de sivile på Balkan ropte på hjelp for å stoppe konfliktene. Det ble forhandlet i år uten at dette førte til noe som helst. I dag er Torvald Stoltenberg et skjellsord i store deler av Balkan fordi det bare ble pratet og ingen handlinger ble gjort. Da endelig det militære presset og det militære nærværet kom stoppet krigen. Mange liv spart og NATO blir sett på som den ene og alene fredsskaper på Balkan. Kroatere og bosjnakere gikk sammen igjen mot serberne i 1995 etter Split avtalen mellom Izetbegovic og Tudjman i juli 1995. Da disse hærene samarbeidet var det like før serberne ble jagd ut ifra Bosnia, men reddet og stoppet av NATO og USA slik at alle parter kan i dag takke NATO for at de eksisterer i Bosnia. Vil gjerne ta deg med på studietur og du kan prate med folk i fra alle leire og etnisk tilhørighet. Torvald Stoltenberg ble altså et skjellsord på Balkan blant store deler av befolkning. Han reddet derimot litt av sin ære da han var involvert i at delen serberne hadde okkupert i Slavonia gikk tilbake til kroatisk styre. Dette skjedde gjennom forhandlinger. Nato fikk flere medlemmer etter dette og Montenegro er på vei. Dette er ene og alene i respekt fordi NATO fikk slutt på krigen/krigene og ikke som du skriver i artikkelen din at NATO har kun strategiske mål her. Da burde Bulgarias og Romanias Nato medlemskap være en større trussel mot Russland. Montenegro har som jeg tidligere har skrevet fått tilbud om å ha russiske flåtebaser noe de har sagt et klart nei til. Det nå da være oppriktig av et folk å bestemme selv, ikke sant? Nå har de valgt NATO og føler at det er den beste løsning for dem.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.