USAs aggresjon – dokumentert av USA

9

På nettsidene til US Department of Defense finner man en god oversikt over de offensive militærøvelsene USA gjennomfører eller har gjennomført tett opp mot Russlands grense. Hver enkelt nål på kartet representerer en militærøvelse, og på nettsidene er kartet interaktivt, slik at du kan klikke på dem og får flere opplysninger om øvelsene.

USA-aggresjon

Prøv å snu dette rundt. Prøv å tenke deg at det var Russland som gjennomførte slike militærøvelser i Mexico, på Cuba og i Canada. Hva ville USAs reaksjon ha vært? I 1962 holdt det på å bli atomkrig da Sovjetunionen var i ferd med å plassere raketter på Cuba. Det er et høyt spill USA driver.

Les: Faren for atomkrig er større i dag enn under den kalde krigen.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


9 KOMMENTARER

 1. Vi som har to øyne har en stor fordel i forhold til den totalt enøyde. Men, i din lille menighet er kanskje de fleste blinde, så da er den enøyde konge.

  • Jeg har ingen menighet. Jeg er en person, et menneske, som er ytterst bekymret for at dette spilet kan utløse en atomkrig. Jeg er far og bestefar og føler at jeg har et ansvar for å gjøre det jeg kan for å hidre dette. Det krigspartiet i USA holder på med er galskap. Det er det også en del folk i USA som ser, også konservative og vanlig borgerlige folk. Men du ser det altså ikke. Det er jeg lei meg for.

 2. Mer om det samme:
  NATO’s Shadow of Nazi Operation Barbarossa http://www.greanvillepost.com/2015/03/14/natos-shadow-of-nazi-operation-barbarossa/

  Reckless: Obama’s Advisers Go Rogue http://nationalinterest.org/feature/reckless-obamas-advisors-go-rogue-12448

  NATO and the Two Central Conflicts of the Ukraine Crisis http://www.unz.com/article/nato-and-the-two-central-conflicts-of-the-ukraine-crisis/

  Noe av det mest betenkelige er at verken Merkel eller Hollander (og andre i EU) ikke legger noen som helst press på Porosjenko og Kiev regjeringen for å få de til å oppfylle Minsk 2 avtalen. Mulig forfatteren av denne artikkelen har et godt poeng når han antyder at det vil ikke bli en løsning før dagens Kiev-regjering er kastet http://russia-insider.com/en/2015/03/19/4720

 3. Din analyse av krigsfaren i europa, USA sin aggresjon, våre sanselause politikarar, og media utan meining deler eg fullt ut. Det må skapast ein fredsoponion som elles er politisk nøytral. Me må henta vet frå oppgåande i USA mellom anna. Det hastar. Dette går gale.

  • Enig. Vi har ekstremt kort tid og kreftene er tragisk små. Jeg jobber som en stakhanovarbeider med dette og drøfter gjerne felles tiltak.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.