Clinton Foundation fikk milde gaver fra ukrainsk oligark

0
Victor Pinchuk, Tony Blair og Bill Clinton

Mellom 2009 og 2013, altså også mens Hillary Clinton var utenriksminister, fikk Clinton Foundation minst 8,6 millioner dollar fra Victor Pinchuk Foundation. i 2008 ga Pinchuk et løfte om et bidrag over fem år på 29 millioner dollar til Clinton Global Initiative, som er en del av Clinton Foundation som driver med veldedighet. Gaven skulle brukes til å «trene opp framtidige ledere for å modernisere Ukraina,» i følge Clinton Foundation. En del av dem som fikk penger på denne måten er i dag medlemmer av det ukrainske parlamentet. Det utbetalte beløpet ble riktignok mindre enn Pinchuk hadde lovet. Det er Wall Street Journal (WSJ) som skriver dette.

Victor Pinchuk, Tony Blair og Bill Clinton
Victor Pinchuk, Tony Blair og Bill Clinton

Den jødiske oligarken Victor Pinchuk er i følge Forbes venn av Bill Gates, Richard Branson, Mario Monti, Tony Blair og mange andre av de mektigste 0,01%-erne i verden.

Pinchuk gjorde milliardene sine på sømløse gassrørledninger, og har vært avhengig av handelen med Russland. Han havnet derfor i en skvis under Maidan. Men han visste å sno seg. I november 2014 fikk han Metropolitan Andrey Sheptytsky Medal of Honor av Jewish Confederation of Ukraine og Ukrainian Jewish Encounter, overrakt av ingen ringere enn Bernard-Henri Lévy. (Talen er BHL på sitt mest kvalmende og pompøse. Du er advart.)

Det er interessant å merke seg pengestrømmen her. Ukrainske oligarker som har gjort formuer på å grabbe til seg nasjonalformuen i Ukraina gir penger til Clinton Foundation, som så bruker disse pengene på å «trene opp» vestlig-lojale ledere som så blir en del av kuppregimet i Kiev. Dette viser også at Clinton Foundation bidro til regimeendringsprosjektet i Ukraina sammen med Soros og National Endowment for Democracy.

Det er også svært interessant å legge merke til hvor tett den internasjonale milliardærklubben samarbeider, hvordan private milliardformuer, stiftelser, multinasjonale selskaper og vestlig etterretning samarbeider og spiller på lag.

Her er det på sin plass å minne om hvordan til og med statsborgere av USA er blitt satt inn for å styre Ukraina. Se: Made in the USA – How the Ukrainian Government is Giving Away Citizenships so Foreigners Can Run the Country. Se også min blogg Ukraina: Utenlandske bankfolk tar ledelsen i finans- og økonomidepartementene.

Norge gir store beløp til Clinton-stiftelsen

Som jeg har pekt på tidligere er Norge blant de aller største bidragsyterne til Clinton Foundation. Den rødgrønne regjeringa stilte en garanti på 800 millioner kroner for Clinton-stiftelsens veldedige arbeid, og Heikki Holmås fra SV sa at «– Vi jobber godt sammen med Bill Clinton og Clinton Foundation. Vi har pengene, og Clinton er knallgod til å samle folk for å skaffe bedre og billigere prevensjon til fattige kvinner.»

Børge Brende fortsetter politikken til Holmås og har gitt 268 millioner til Clinton-stiftelsen, noe som fikk NRK til å spørre om dette er en investering for å få treffe den neste president Clinton når den tida kommer.

 

 

Forrige artikkelUSA truet Tyskland til å ikke gi Snowden asyl
Neste artikkelUSAs aggresjon – dokumentert av USA
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).