Tyskland kritiserer NATO og USA for feilinformasjon om Ukraina

0
Stoltenberg og Biden. Kanskje Biden forteller om hvordan USA måtte mobbe EU til å bli med på sanksjonene?

Den tyske utenriksministeren Frank-Walter Steinmeier har helt uventet grepet inn overfor NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg fordi NATO og USA har overdramatisert situasjonen i Ukraina. Han mener at de har gitt den tyske forbundsregjeringa åpenbart falsk informasjon! I EU vokser motstanden mot USAs Russland-strategi.

Stoltenberg og Biden. Kanskje Biden forteller om hvordan USA måtte mobbe EU til å bli med på sanksjonene?
Stoltenberg og Biden. Kanskje Biden forteller om hvordan USA måtte mobbe EU til å bli med på sanksjonene?

Overdrivelser fra Breedlove

Den tyske forbundsregjeringa har irritert seg over en rekke uttalelser fra NATOs militære øverstkommanderende Philip Breedlove, som etter tyskernes mening har overdrevet Russlands militære rolle under hele konflikten. Det er Der Spiegel som melder dette. Fra forbundskansler Merkels kontor sier man til og med at NATO har drevet «farlig propaganda».

Etter EUs utenriksministermøte i Riga 7. mars 2015 sa Steinmeier:

Sannheten er at jeg sjøl to ganger har måttet spørre i situasjoner der våre informasjoner, som vi har fra våre egne kilder, ikke har stemt overens med opplysninger vi har fått verken fra NATO eller USA.

Steimeier sa ikke konkret hvilke informasjoner fra NATO og USA han hadde i tankene, men Philip Breedlove har blant annet gjort seg bemerket med å si:

Vi har sett kolonner av russisk utstyr, hovedsaklig russiske tanks, russiske artilleri og russiske anti-luftskyts og russiske kampstyrker som har kommet inn i Ukraina.

Problemet er at NATO og USA aldri har lagt fram verifiserbar dokumentasjon på dette, og det er godt mulig det er slike ting den tyske regjeringa nå reagerer på.

Økt motstand i EU

I EU vokser motstanden mot den eskaleringa overfor Russland som det amerikanske krigspartiet driver med. Italia og Hellas er blant flere land som ønsker å stoppe sanksjonsspiralen, fordi den skader deres egen økonomi. Italias Matteo Rezi gjorde seg bemerket med å møte Vladimir Putin i Kreml for å drøfte strategisk samarbeid mellom Italia og Russland. De to lederne var enige om å samarbeide om energi, industri, romfart og atomenergi. I følge Putin var det «ikke et område der de ikke vil samarbeide».

I Frankrike er det Marine Le Pen fra Front National som leder meningsmålingene om hvem so skal bli ny president i Frankrike, og hun har gjort det klart at hun ønsker en slutt på konfrontasjonen med Russland. Hun har sagt at «Brussel opptrer som USAs lakeier» og at «USAs mål er å starte en krig i Europa for å drive NATO helt opp til den russiske grensa.»

På tross av at Tyskland er det EU-landet som totalt taper mest på sanksjonene mot Russland har Angela Merkel inntil det siste vært lojal mot USAs aggressive politikk. Dette har det vært mye misnøye med i tysk næringsliv, der man taper store eksportinntekter og investeringsmuligheter på grunnlag av den amerikanske politikken.

Som kjent avslørte USAs visepresident Joe Biden at EU-landa ikke ønsket noen sanksjoner, men at USA måtte mobbe og true dem til det.

Men nå har altså også den tyske regjeringa fått nok. Tyskland har svært god etterretning når det gjelder Ukraina og Russland, og det har tydeligvis blitt for tungt å svelge den amerikanske krigspropagandaen.

Norge hopper når USA blåser i fløyta

Men Norge skal som alltid være fremst når USA skal slikkes hvor det nå måtte være. Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide er ivrig etter å trekke Norge inn i krigen i Ukraina. Hun har blitt intervjuet av The Guardian og sier ting som burde være i stand til å vekke selv den norske offentligheten.

Norway’s defence minister has said her country’s armed forces will be restructured so they can respond faster to what she called increased Russian aggression….

Soreide said Norway was stepping up military cooperation with the Baltic states – Estonia, Latvia and Lithuania – as a means of reassuring them that they were fully covered by Nato’s collective security umbrella. Furthermore, Norway was “absolutely” ready to expand training of Ukrainian soldiers, she said, predicting that more Nato states would follow the British example of dispatching trainers and non-lethal equipment to support Ukraine.

Norge skal alltid være den snilleste (les: villigste) gutten i klassen. Først Stoltenberg i Libya, og nå Eriksen Søreide i Ukraina. Kanskje blir det NATO-jobb på henne også?

 

 

 

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelDet revolusjonære opphavet til kvinnelig stemmerett
Neste artikkelAuguri di 8 marzo 2015
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).