SV-velgere bryr seg visst ikke om krig og fred og sånn

3
Hvordan går det med den kontinuerlige vurderinga, Solhjell? Er dere fornøyde med innsatsen?

SV-nestleder Bård Vegar Solhjell: – SV-støtte til norsk bombing betyr lite for SV-velgere

Bombe eller ikke bombe – ett fett for SV-velgere? skriver ABCNyheter etter at det er brutt ut en polemikk mellom Solhjell og Ivar Johansen foran SVs landsmøte 13.03.2015:

SVs utenrikspolitiske talsmann på Stortinget, nestleder Bård Vegar Solhjell, slår hull på myten om at fredspolitikk og NATO-motstand betyr noe særlig for SV-velgere.

Det skjer i en polemikk på nettforumet twitter mot Oslo SVs politiker Ivar Johansen – i timene før SV i dag åpner sitt landsmøte på Gardermoen.

Diskusjonen om SV-velgernes syn på SV-støtte til NATO og støtten SV har gitt til bombing av Beograd og Libya, skjer i en tid med katastrofalt dårlige tall på meningsmålingene.

Les: Ny krisemåling for Frp og SV

Johansen ivrer for å få gjennom en fredsuttalelse fra Oslo SV på landsmøtet.

– Bomber for fred har selvsagt ikke stor forståelse hos SV-velgere, skriver Ivar Johansen.

Han får motbør fra Solhjell, som spør hvor i all verden Johansen har det fra at potensielle SV-velgere bryr seg særlig om utenrikspolitikk når de går til valg.

«Jeg tviler på at vi mistet velgere på Libya-saken.», sier Solhjell i Klassekampen i dag.

Bård Vegar Solhjell spilte en sentral rolle sammen med Kristin Halvorsen da SV i 2011 bestemte seg til å støtte Jens Stoltenbergs initiativ til krigen mot Libya. Solhjell lovte folket «en kontinuerlig vurdering» av den norske innsatsen. Men nå er det visst ikke så farlig. Dessuten tror han ikke SV-velgere bryr seg om at partiet har vært med på å ødelegge Libya. Det er jo dessuten så få igjen av dem, SV-velgerne altså.

Les: Libya-krigen tre år – skal dere feire?

KampanjeStøtt oss

3 KOMMENTARER

  1. SV har ikke lenger eierskap til noen utenrikspolitisk opposisjonslinje, og partiledelsen ønsker visst heller ikke å gjenerobre eierskapet. Det fins heller ingen virkelig kapitalismekritikk i SV lenger. De har ingen andre ambisjoner enn å gjøre kapitalismen «snillere». SV er ikke sosialistisk, men sosialliberalt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.