Rådgivere fra USA og Israel arrestert i Irak mens de hjalp IS

18
IS-fighter med USA-produsert skytevåpen

Irakiske styrker har arrestert militære rådgivere fra USA og Israel mens de hjalp Den islamske staten i Irak. Arrestasjonen ble gjennomført under Iraks anti-terroristkampanje «Skorpionens stikk». I følge nyhetsbyrået Sama i Irak hadde tre av de arresterte amerikanske og israelske pass, mens den fjerde var fra en av araberstatene i den persiske bukta. Operasjonen mot IS ble gjennomført i området nær byen Niniveh.

Israels støtte til Den islamske staten har også vært omtalt tidligere i israelsk presse, slik som i denne artikkelen i Jerusalem Post, som bygger på en FN-rapport som ikke bare viser at Israel har gitt IS-folk medisinsk behandling, men også annen praktisk støtte.

Tidligere har den Londonbaserte organisasjonen Conflict Armament Research vist at IS disponerer over svært mye mer USA-produsert utstyr og våpen enn det man tidligere hadde antatt.

Rapporten sier at jihadistene har betydelige mengder amerikanskproduserte våpen inkludert M16 angrepsrifler og foto som er merket «Property of US Govt».

 

Les også: Det er noe veldig merkelig med IS

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


18 KOMMENTARER

  • Takk skal du ha. Hva det koster meg? Først og fremst helsikes mye arbeid. Men jeg føler at det er nødvendig, og responsen er så oppmuntrende at det er gøy å holde på. Det som koster i penger er programvare, nettleie, server og sånne tekniske ting. Pluss markedsføring. Til nå har jeg dekket alt dette av egen lønnskonto. Men nå har vennlige mennesker bedt om å få være med på et spleiselag, så nå er det kommet en del bidrag. Og det er jeg jo veldig glad for. Jeg har lagd en PayPal-ordning for dette formålet.

 1. Det tar deg 5 min av det «hellsikes»arbeidet ditt og finne ut at det du henviser til bare er svada også.jeg skal hjelpe deg litt på veien:)Grunnen til at IS har amerikanske våpen er veldig enkel,da USA støttet enkelte moderate opprørsgrupper mot Assad regime da disse stod på bar bakke og ikke kunne forsvare seg når borgerkrigen startet mellom forskjellige grupperinger og ble lynsjet i flere mnd.før USA hjalp dem med våpen.Når så IS ble dannet valgte mange av opprørene og slutte seg til dem i starten fordi de var mange og alle kjempet mot assad.Det IS da gjør er og slakte andre moderate opprørsgrupper som er støttet med materiell og våpen fra USA og vips de har biler og våpen osv.så får opprørsgrupper som kjemper mot IS våpen og materiell fra USA for og kjempe mot de,men kapitulerer fordi IS har blitt for sterke og dermed har IS enda mere våpen og materiell fra USA værre er det ikke

  • Så jo mer de blir bombet, jo mere våpen har de? Det ser mest ut som du prøver å overbevise deg selv. Det er et misforhold mellom all bombingen og resultater. I Libya gjorde vi rent bord ganske raskt. Jeg angrer sikkert på at jeg svarte deg fordi du ser ung ut og har så lite å fare med.

 2. Høres usannsynlig ut at amerikanske myndigheter skulle ha interesse av å støtte ISIL. Militære rådgivere og andre med amerikansk pass behøver jo ikke ha noe oppdrag for eller forbindelse med amerikanske myndigheter. Det finnes jo oppsop av krigere med pass fra en rekke vestlige land der nede, også fra Norge, og sannsynligvis med forskjellige motiver, både økonomiske, forkvaklede religiøse og ren mordlyst.
  I denne saken skyter du kanskje for fort med govt hagl og fra hofta?

   • Jeg kan ikke begrunne det med noen analyse av de maktpolitiske forhold og interesser. Men om det er slik at amerikanske myndigheter finner det formålstjenlig å støtte ISIL, så må vel det bety at det finnes en konspirasjon av mørke krefter som har en helt annen agenda enn å bekjempe terror. En agenda som handler kun om makt og tilgang på resurser og som setter alle moralske hensyn til side. Det må bety at også norske myndigheter vel vitende om disse forhold tar del i dette (vi har jo også en etterretningstjeneste ). Samme hvor fascinerende konspirasjonsteoriene i «Zeitgeist The Movie» er, så er det vanskelig å tro at menneskeliv ikke verdsettes i det hele tatt og at i det storpolitiske spill så kan mennesker være mer verdt døde enn levende

 3. Hei, Amerika støtter ikke IS, de bruker de.. Amerika, Israel, England og Tyskland gikk ut av Irak men hadde organisert landet så godt at de ikke trengte å la soldater være igjen. IS kontrollerte byene er de byene der hvor oljepumpene/rørene ligger under. IS beskytter oljen fra det irakiske regimet for Vesten og pumper det opp og laster det så smugler det ut og selger det videre for våpen og krigsutstyr.Dette er noe som har blitt godt planlagt overtid, det er dessverre ikke tilfeldig…

 4. Med tanke på at den Irakiske «hæren» slapp alt de hadde og rømte hals over hode da IS gikk inn i Irak er det ikke så merkelig at IS har mye amerikansk utstyr…

 5. Wow. Israelske agenter på oppdrag i et arabisk land – MED ISRAELSK PASS?

  Er det ingen bjeller som ringer? Ingen som har sett en James Bond film? Klarer ikke israelsk militær etterretning eller Mossad å utstyre sine agenter – som ganske sikkert snakker flytende arabisk med relevant irakisk dialekt – med falske dokumenter? Nei, de blir avslørt som israelere pga. PASS?

  Ja, ja.

  Lars Gule

  • Nei og nei, er det ikke Lars Gule som banker på døra? Velkommen inn.
   Men du er i farta, kunne du ikke ironisere over denne også:
   Israels tidligere ambassadør i USA, Michael Oren:

   In June 2014, speaking as a former ambassador at an Aspen Institute conference, Oren expanded on his position, saying Israel would even prefer a victory by the brutal Islamic State over continuation of the Iranian-backed Assad in Syria. “From Israel’s perspective, if there’s got to be an evil that’s got to prevail, let the Sunni evil prevail,” Oren said.

   https://steigan.no/2015/02/26/de-facto-allianse-mellom-israel-og-saudi-arabia/

 6. Tusen takk Pål for det du gjør. Det som er komisk her at noen prøver å bruke samme »Mainstream» argumenter og ensidige analyser for å bevis at du tar feil. Det er ennå folk som tror Iraq krigen var pga. kjemisk våpen, og at USA agenda kamp mot terror !!
  Jeg vet ikke hvor mange land og hvor mange ganger må det skje, til at folk starter å se på en annen retning enn hva de ser på TV: Korea, Vietnam, Granada, Alende, Contra, Iran Gate, Hvordan og hvorfor BIn Laden ble den som han ble, Den sanne motivasjon bak okkupasjon av Iraq, Libya og nå Syria,.. ???. Hvor mange ganger? Eller, er det slik at noen liker å fordøye ting uten å bruke sitt eget fordøyelse system? Ja det er mye lettere å tro på hva man lese i VG og hører på TV. Ingen letter etter sanhetten, flest vil bare finne bevis for at hva de tror er sannheten. Takk for meg.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.