Rådgivere fra USA og Israel arrestert i Irak mens de hjalp IS

0
IS-fighter med USA-produsert skytevåpen

Irakiske styrker har arrestert militære rådgivere fra USA og Israel mens de hjalp Den islamske staten i Irak. Arrestasjonen ble gjennomført under Iraks anti-terroristkampanje «Skorpionens stikk». I følge nyhetsbyrået Sama i Irak hadde tre av de arresterte amerikanske og israelske pass, mens den fjerde var fra en av araberstatene i den persiske bukta. Operasjonen mot IS ble gjennomført i området nær byen Niniveh.

Israels støtte til Den islamske staten har også vært omtalt tidligere i israelsk presse, slik som i denne artikkelen i Jerusalem Post, som bygger på en FN-rapport som ikke bare viser at Israel har gitt IS-folk medisinsk behandling, men også annen praktisk støtte.

Tidligere har den Londonbaserte organisasjonen Conflict Armament Research vist at IS disponerer over svært mye mer USA-produsert utstyr og våpen enn det man tidligere hadde antatt.

Rapporten sier at jihadistene har betydelige mengder amerikanskproduserte våpen inkludert M16 angrepsrifler og foto som er merket «Property of US Govt».

 

Les også: Det er noe veldig merkelig med IS

 

Forrige artikkelNuland’s Mastery of Ukraine Propaganda
Neste artikkelSV-velgere bryr seg visst ikke om krig og fred og sånn
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).