Jernbanearbeiderne: Nei til krig mellom NATO og Russland!

0

Verkstedarbeiderne i NSB vedtok følgende på sitt årsmøte 24. mars:

Statslederne i Tyskland og Frankrike tok initiativet til fredsforhandlingene i Ukraina. De gjorde det for at alternativet var en mye større krig i Europa. De har også argumentert mot å sende vestlige våpen til Ukraina. Men USA og deres mest lojale følgesvenner vil både selge våpen og sende soldater dit. Mer våpen vil bety en rustningsspiral og mange flere drepte. Mer våpen vil også bety en enda større fare for krig mellom NATO og Russland. Den nylig avgåtte sjefen for Storbritannias hemmelige tjeneste MI6 sier at en væpning av Ukraina kan føre til en mye større krig i Europa. Mer våpen vil ikke forandre på dette. Men mer våpen vil bety at også Russland vil trappe opp. Russland kommer ikke til å sitte stille og se på at den ukrainske hæren kommer tilbake for å bombe opprørerne med avanserte amerikanske våpen. Norge må si nei til å være med på en aggresjonsspiral mot Russland.

 

Min kommentar:

Endelig! Til alle fagorganiserte: følg verkstedarbeidernes eksempel. Fatt liknende vedtak i hele fagbevegelsen. La det bli en parole over hele landet 1. mai.

 

Forrige artikkelSan Diego saksøker Monsanto
Neste artikkelFrankrike med stramme tiltak mot kontanter
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).