Jernbanearbeiderne: Nei til krig mellom NATO og Russland!

5

Verkstedarbeiderne i NSB vedtok følgende på sitt årsmøte 24. mars:

Statslederne i Tyskland og Frankrike tok initiativet til fredsforhandlingene i Ukraina. De gjorde det for at alternativet var en mye større krig i Europa. De har også argumentert mot å sende vestlige våpen til Ukraina. Men USA og deres mest lojale følgesvenner vil både selge våpen og sende soldater dit. Mer våpen vil bety en rustningsspiral og mange flere drepte. Mer våpen vil også bety en enda større fare for krig mellom NATO og Russland. Den nylig avgåtte sjefen for Storbritannias hemmelige tjeneste MI6 sier at en væpning av Ukraina kan føre til en mye større krig i Europa. Mer våpen vil ikke forandre på dette. Men mer våpen vil bety at også Russland vil trappe opp. Russland kommer ikke til å sitte stille og se på at den ukrainske hæren kommer tilbake for å bombe opprørerne med avanserte amerikanske våpen. Norge må si nei til å være med på en aggresjonsspiral mot Russland.

 

Min kommentar:

Endelig! Til alle fagorganiserte: følg verkstedarbeidernes eksempel. Fatt liknende vedtak i hele fagbevegelsen. La det bli en parole over hele landet 1. mai.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


5 KOMMENTARER

 1. «I ett fåfängt försök och misslyckad ansats att hålla USA intakt som den enda supermakten som kan diktera villkoren för världen, har de neokonservativa utan hänsyn och oansvarigt återuppväckt hotet om ett kärnvapenkrig. De neokonservativas dominans över amerikansk utrikespolitik gör det omöjligt att restaurera förtroendet. Washingtons propaganda omöjliggör diplomatiska lösningar och driver situationen mot krig. Eftersom varken Washington eller den rysk/kinesiska alliansen har råd att förlora det slaget, blir kriget nukleärt. Eventuella överlevande döms till nukleär vinter.» – Anders Romelsjö

  https://steigan.no/2015/03/10/washington-har-krossat-fortroendet/

  Ja, får vi ikke mobilisert til krig mot denne krigen kan denne våren fort bli den siste, og vi entrer en kjernefysisk fimbulvinter. Ville vært veldig hyggelig hvis dette snart gikk opp for folk. Derfor, la ikke Norwegian dominere denne vårens 1.- mai-tog. Visst er Kjos en trussel, men en liten trussel sammenlignet med den overhengende og svært reelle trusselen om atomkrig. Som det framgår av sitatet av Romelsjö, får vi ikke stanset eskaleringen av Ukraina-konflikten nå, er en kjernefysisk krig eneste reelle utgang.

 2. Jeg har sendt melding til Thor Solheim om at hvis det blir paroler mot denne krigen i Gjøvik i år, tar jeg med meg familien og går i 1.mai-tog for første gang. Her må vi la alle politiske skillelinjer vike, og benytte 1. mai for alt det er verdt. Vil be ALLE, uansett bakgrunn og politiske preferanser, støtte opp om dette. ALLE fagforeningsmedlemmer og -ledere, følg jernbanearbeiderenes eksempel! Det er ikke sikkert vi får flere muligheter.

  Jeg har laget en liten blogpost hvor jeg har forsøkt å samle noen av Steigans artikler om den overhengende atomtrusselen: http://permaliv.blogspot.no/2015/03/atomisk-fimbulvinter.html

  1. mai innvarsler vår. Kunne dette også bli en vårløsning mot denne krigen. Hvis ikke kan vi snart befinne oss i mørke kjellere mens radioaktiv snø sakte siger mot bakken utenfor. Her i det kalde nord vil det garantert ikke finnes overlevende etter en atomkrig.

  Derfor, kom deg ut og støtt opp om fanene mot kjernefysisk ragnarok!

  • Fagbevegelsen er ikke alltid så kjapp på nett. Jeg fikk den tilsendt fra en av de tillitsvalgte. Jeg skal etterlyse en videre publisering.

 3. Hvorfor ikke skrive til våre «folkevalgte» og gjøre det klinkende klart for dem at om Norge havner ut i en ny krig, denne gangen mot Russland, så vil samtlige stortingsrepresentanter være blant de første som vil bli skutt….som han sa Oluf i Rallkattlia; «Blir det krig så e naboen den første æ skal skyte!»..

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.