Frankrike med stramme tiltak mot kontanter

6

Finansdepartementet i Frankrike har bestemt at bruken av kontanter skal reduseres kraftig, melder Le Parisien. 

Som alltid er det kampen mot terrorisme som brukes som argument – i tillegg til kampen mot svarte penger. Cash, kontanter etterlater ingen spor. Det er dette Frankrike vil til livs. Myndighetene ønsker å gjøre flest mulig av innbyggernes økonomiske transaksjoner sporbare og dermed gjenstand for overvåkning.

Det blir forbudt å betale større beløp enn 1000 € kontant. Til nå har det vært tillatt å betale inntil 3000 €. For utlendinger er maksbeløpet for kontanter redusert fra 15.000 € til 10.000. Finansminister Michel Sapin sier at reglene vil tre i kraft 1. september 2015.

Bankene vil bli pålagt å varsle alle større pengeoverføringer, angivelig for å styrke kampen mot hvitvasking av penger. Ethvert innskudd eller uttak av mer enn 10.000 € skal varsles til Tracfin, franske økokrim. Dette skal gjelde fra 1. januar 2016 i følge Sapin.

Det har lenge vært en drøm for den globale eliten å innføre det kontantfrie samfunn, der absolutt enhver transaksjon blir registrert og overvåket. Ford Foundation gikk i 2012 i partnerskap med Better Than Cash Alliance, et initiativ som ble lansert sammen med Bill & Melinda Gates Foundation, Citi, Omidyar Network, USAID, U.N. Capital Development Fund and Visa Inc.

Verdens rikeste mann, Bill Gates, er en av dem som mest aktivt kjemper for det kontantfrie samfunn, og i Afrika eksperimenterer stiftelsen hans sammen med enkelte regjeringer med kontantkort som samtidig er biometriske id-kort. George Orwell kom ikke på den da han skrev 1984.

Fra elitens synspunkt er det også en annen fordel med dette: Hvis du av en eller annen grunn skulle havne på svartelista deres, kan de på et øyeblikk blokkere deg fra alt du måtte ha av penger. I følge World Economic Forum er Sverige verdens fremste kontantfrie samfunn.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

  1. Og Sverige har da også fått sin «Motstandsbevegelse.»
    Ledet av ingen ringere enn en tidligere Politisjef.

    Men hvor langt de alt har kommet,finnes det gode eksempler på.:Å betale en regning via en vanlig -giro i en bank,fra Norge til Sverige,er nå umulig.Du må ha en konto i en bank,som du kan overføre penger fra,helst via Nett-bank.Ellers koster det flesk.

    Vi er altså bundet til masten.Innskudd i banken er obligatorisk,innskuddsrentene er negative,og det eneste Forbrukerombudet klager over -er at «bankene utdeler utbytte til aksjonærene,istedenfor å senke (bolig)lånsrentene.»Ikke et ord om å gi noe av overskuddet til innskyterne.Den forgjelede middelklasse klarer ikke å se hva de har gitt seg inn på.

    Det står vel egentlig ikke noe,hverken i bibelen eller de økonomiske lærebøker,om at «de insolvente skal arve jorden»?

  2. Var i Holland forrige uke og møtte på probemer med kontantuttak som jeg aldri har hatt før. 750 € en gang, så ble jeg sperret for uttak i alle andre minibanker. Har flere andre kort som jeg tok ut kontanter med så klarte meg.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.