San Diego saksøker Monsanto

0

Det hører foreløpig til sjeldenhetene at en millionby søksøker agrobusiness-firmaet Monsanto, men San Diego i Sør-California har gjort akkurat det.

St. Louis Business Journal skriver 17.03.2015:

The City of San Diego has filed a lawsuit against Monsanto Company and two related companies over long-standing chemical pollution in San Diego Bay.

San Diego, together with the San Diego Unified Port District, filed the suit Friday in U.S. District Court in California’s Southern District. Listed as defendants are Monsanto along with Solutia Inc., a chemical company spun off from Monsanto, and Pharmacia Corporation, a New Jersey-based company that inherited Monsanto’s pharmaceutical business and is now owned by Pfizer Inc.

San Diego and the port argue that the companies are liable for contamination of the bay by polychlorinated biphenyls, or PCBs, manufactured by Monsanto from the 1930s through the late 1970s. San Diego and the port say that Monsanto continued making and pushing PCBs even knowing they were an environmental hazard. The lawsuit requests a jury trial and seeks punitive damages, compensation for cleaning up the bay and damages relating to San Diego’s decreased use of its natural resources.

Søksmålet er mer detaljert beskrevet her.

Monsanto bestrider naturligvis dette, men det gjør de jo alltid.

Les mer om Monsanto her og her.

Norge er via Oljefondet storaksjonær i Monsanto. (I følge Oljefondet har vi i dag aksjer for 2,57 milliarder i Monsanto.)

 

 

Forrige artikkelKolomoiski, oligarken med egen hird
Neste artikkelJernbanearbeiderne: Nei til krig mellom NATO og Russland!
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).