Wretched US Journalism on Ukraine

7

Journalisten Robert Parry skriver på Consortiumnews.com at USAs presse har sviktet totalt i forbindelse med konflikten i Ukraina. I stedet for å gi en noenlunde balansert dekning av de ulike sidene i konflikten har mediene latt seg redusere til propagandamaskiner for US State Department. Hadde Parry kjent til situasjonen i Norge, hadde han tatt med seg norske medier i samme slengen.

The U.S. news media has failed the American people often in recent years by not challenging U.S. government falsehoods, as with Iraq’s WMD. But the most dangerous violation of journalistic principles has occurred in the Ukraine crisis, which has the potential of a nuclear war.

A basic rule of journalism is that there are almost always two sides to a story and that journalists should try to reflect that reality, a principle that is especially important when lives are at stake amid war fevers. Yet, American journalism has failed miserably in this regard during the Ukraine crisis.

With very few exceptions, the mainstream U.S. media has simply regurgitated the propaganda from the U.S. State Department and other entities favoring western Ukrainians. There has been little effort to view the worsening crisis through the eyes of ethnic Russian Ukrainians living in the east or the Russians witnessing a political and humanitarian crisis on their border.

Frankly, I cannot recall any previous situation in which the U.S. media has been more biased – across the board – than on Ukraine. Not even the “group think” around Iraq’s non-existent WMDs was as single-minded as this, with the U.S. media perspective on Ukraine almost always from the point of view of the western Ukrainians who led the overthrow of elected President Viktor Yanukovych, whose political base was in the east.

Les resten av artikkelen her.

Det spiller også en rolle at mediene i dag er kontrollert av de samme finansinstitusjonene som eier våpenindustrien og alle de store bankene. Les Kapital, mediemakt og tankekontroll

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

 1. «Det spiller også en rolle at mediene i dag er kontrollert av de samme finansinstitusjonene som eier våpenindustrien og alle de store bankene. »

  Reagerer Norge, og verden, på dette? Nei, hvordan kan vi når mediene styres av de samme kreftene som styrer verktøyet verdenskapitalen og innbiller oss at det er naturlig at rentepenge-systemet skal være herre og arbeidet en slave.
  Reagerer verden på at vår «allierte» som på frekt vis streker opp «ondskapens akse,overvåker hele verdens private digitale kommunikasjon, demoniserer de som avslører dette og får oss til å godta sensur i alle våre samtaler, under de orwelske begrepene «hat-kommunikasjon» og «konspirasjon»?

  Vi sover, og/eller bedriver politikk og konstruerer motsetninger oss i mellom, – men når skal vi våkne og fri oss fra slaveriet?

 2. Til tross for fremveksten av Sosiale media, så har dette i liten grad endret de tradisjonelle nyhetsbyråene og avisenes rolle som «portvakter» i følge Bente Kalsnes https://bentekalsnes.wordpress.com/2015/02/06/de-nye-portvaktene/.

  «Nyhetsredaksjoner har alltid vært påvirket av publikum eller marked på ulike måter, men påvirkningen har ikke vært så direkte og målbar som nå. Singer beskriver dette som en to-stegs portvakt-prosess. Det vil si at redaktører og journalister plukker ut saker de dekker, og brukerne bestemmer hvilke saker som får synlighet, spredning og dermed påvirkning».

  En nyhetskanal som Russia Today viser at de finnes en annen «virkelighetsbeskrivelse» enn den som fremkommer i amerikanske (og norske media). Det er vel slik at folk ikke lengre aksepterer ensidig nyhetsdekning. Det er vel også hovedgrunnen til at Russia Today har seilt opp som et av verdens største nyhetskanaler.

  • Viktig poeng. Faktisk er det på noen måter blitt ferre, fordi også de sosiale mediene brukes til uniformering av narrativer. Men de åpner samtidig noen muligheter.

 3. «We’re not analyzing the media on Mars or in the eighteenth century or something like that. We’re dealing with real human beings who are suffering and dying and being tortured and starving because of policies that we are involved in, we as citizens of democratic societies are directly involved in and are responsible for, and what the media are doing is ensuring that we do not act on our responsibilities, and that the interests of power are served, not the needs of the suffering people, and not even the needs of the American people who would be horrified if they realized the blood that’s dripping from their hands because of the way they are allowing themselves to be deluded and manipulated by the system.

  Propaganda is to a democracy what the bludgeon is to a totalitarian state.” – Noam Chomsky

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.