Wretched US Journalism on Ukraine

0

Journalisten Robert Parry skriver på Consortiumnews.com at USAs presse har sviktet totalt i forbindelse med konflikten i Ukraina. I stedet for å gi en noenlunde balansert dekning av de ulike sidene i konflikten har mediene latt seg redusere til propagandamaskiner for US State Department. Hadde Parry kjent til situasjonen i Norge, hadde han tatt med seg norske medier i samme slengen.

The U.S. news media has failed the American people often in recent years by not challenging U.S. government falsehoods, as with Iraq’s WMD. But the most dangerous violation of journalistic principles has occurred in the Ukraine crisis, which has the potential of a nuclear war.

A basic rule of journalism is that there are almost always two sides to a story and that journalists should try to reflect that reality, a principle that is especially important when lives are at stake amid war fevers. Yet, American journalism has failed miserably in this regard during the Ukraine crisis.

With very few exceptions, the mainstream U.S. media has simply regurgitated the propaganda from the U.S. State Department and other entities favoring western Ukrainians. There has been little effort to view the worsening crisis through the eyes of ethnic Russian Ukrainians living in the east or the Russians witnessing a political and humanitarian crisis on their border.

Frankly, I cannot recall any previous situation in which the U.S. media has been more biased – across the board – than on Ukraine. Not even the “group think” around Iraq’s non-existent WMDs was as single-minded as this, with the U.S. media perspective on Ukraine almost always from the point of view of the western Ukrainians who led the overthrow of elected President Viktor Yanukovych, whose political base was in the east.

Les resten av artikkelen her.

Det spiller også en rolle at mediene i dag er kontrollert av de samme finansinstitusjonene som eier våpenindustrien og alle de store bankene. Les Kapital, mediemakt og tankekontroll

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelFredsprisvinner Obamas prioriteringer
Neste artikkel– I en bombekjeller full av vann gjemmer de seg fra krigen
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).