– Ukraine’s Economy Is Collapsing And The West Doesn’t Seem To Care

3
Krigen har ødelagt infrastruktur for milliarder i Ukraina

I en artikkel i nettavisa Forbes skriver Mark Adomanis at Ukrainas økonomi kollapser og Vesten later ikke til å bry seg om det.

Earlier reports, including my own, that Ukraine’s currency lost 30% of its value were not entirely accurate. The reality was actually quite a bit worse: the hryvnia shed roughly 50% of its value over the course of just two days, a stunning rout that places the country a hair’s breadth away from default.

Ukraine’s foreign currency reserves are now down to a minuscule $6.42 billion (and falling!), enough to cover just five weeks worth of imports. The usually accepted rule of thumb among economic analysts is that a country needs at least six months worth of “import cover,” and that anything less than 3 months is a crisis situation. Unless it receives substantial assistance in the immediate future, Ukraine will have less than a month’s worth of foreign currency: if reserves go much lower than they are at the moment, the country could quite literally run out of dollars and euros.

Det regimeskifterne fra US State Department med Victoria Nuland i spissen og med senator John McCain som høylytt og ganske vulgær cheerleader ser ut til å ha glemt er at Ukraina er mye mer avhengig av Russland enn omvendt. Adomanis fortsetter:

It might be inconvenient to note, but Russia is positively crucial to Ukraine’s economy not merely as a source of raw materials and energy but as a destination for industrial production that would otherwise be unable to find willing customers. According to Ukrainian government data, Russia accounted for roughly a quarter of the country’s total foreign trade. The equivalent figure from the Russian side? Somewhere between 6 and 7%.

Så ved å sette i verk statskuppet i februar 2014 og oppildne til krig mot de russisktalende i øst, har krigspartiet i USA sørget for å ødelegge Ukrainas tilgang til sitt viktigste eksportmarked, samtidig som kostnadene med krigen og ødeleggelsen av industrien er enorme. Nåja, USA har jo ikke gjort dette alene. Deres hel- og halvfascistiske allierte i Kiev har stått for mer enn sin del av elendigheten. Og nå forventer de at skattebetalerne i EU skal ta regninga.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

 1. «ser ut til å ha glemt er at Ukraina er mye mer avhengig av Russland enn omvendt. »

  Dette gjelder vel flere land i Europa.
  Og er en del av spillet. Først ødeleggelse av et lands marked ved splid og politikk, så økonomi- «kriser» ved manipulering av valuta og renter. så til slutt eller samtidig, militær inngripen.

  Disse bakmennene begynte ikke i 1930 med dette spillet. Det har foregått i lengre tid, og de ser ikke ut til å skifte en strategi som fungerer.
  Samtidig er det lagt ned et forbud om å diskutere historien. Så kan vi forsvarsløst bli utsatt for det samme gang på gang, mens vi blir lurt til å slåss innbyrdes.

 2. «Og nå forventer de at skattebetalerne i EU skal ta regninga.»

  En kan tilføye at nå kan lån og penger fra Russland være beleilig. Men Putin vil ha noe til gjengjeld.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.