– Russland-sanksjoner har kostet EU 180 milliarder

0

EU-landene har tapt 21 milliarder euro, drøyt 180 milliarder kroner, på sviktende eksport som følge av Unionens sanksjoner mot Russland, og i dag (9.02.2015) utsatte EU de nye sanksjonene.

Det er NRK som melder dette.

– Sanksjonene er dyre for oss alle. Så langt har EU tapt 21 milliarder euro. I Spania er særlig landbruk og turisme rammet, sa Spanias utenriksminister Jose Manuel Garcia-Margallo under utenriksmøtet i Brussel i dag.

Dette er første gang noen tallfester hvor mye EUs sanksjoner mot Russland etter annekteringen av Krim-halvøya og den påfølgende uroen i Øst-Ukraina, har kostet EU-landene.

Tatt i betraktning at dette er en politikk som EUs medlemsland ikke ønsket, og som de ble presset til av USA, så har EU-lederne et stort forklaringsbehov, for ikke å si et forklaringsproblem overfor sine velgere.

USA derimot har knapt merket noen negative virkninger av sanksjonspolitikken. Fram til utgangen av november 2014 hadde eksporten til Russland tvert i mot økt litt. Men så ble den redusert med 440 millioner dollar i desember, slik at det ble et eksporttap på 369 millioner dollar.

Det er altså Europa som bærer byrdene av USAs aggressive politikk mot Russland.

 

 

KampanjeStøtt oss

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.