– Russland-sanksjoner har kostet EU 180 milliarder

0

EU-landene har tapt 21 milliarder euro, drøyt 180 milliarder kroner, på sviktende eksport som følge av Unionens sanksjoner mot Russland, og i dag (9.02.2015) utsatte EU de nye sanksjonene.

Det er NRK som melder dette.

– Sanksjonene er dyre for oss alle. Så langt har EU tapt 21 milliarder euro. I Spania er særlig landbruk og turisme rammet, sa Spanias utenriksminister Jose Manuel Garcia-Margallo under utenriksmøtet i Brussel i dag.

Dette er første gang noen tallfester hvor mye EUs sanksjoner mot Russland etter annekteringen av Krim-halvøya og den påfølgende uroen i Øst-Ukraina, har kostet EU-landene.

Tatt i betraktning at dette er en politikk som EUs medlemsland ikke ønsket, og som de ble presset til av USA, så har EU-lederne et stort forklaringsbehov, for ikke å si et forklaringsproblem overfor sine velgere.

USA derimot har knapt merket noen negative virkninger av sanksjonspolitikken. Fram til utgangen av november 2014 hadde eksporten til Russland tvert i mot økt litt. Men så ble den redusert med 440 millioner dollar i desember, slik at det ble et eksporttap på 369 millioner dollar.

Det er altså Europa som bærer byrdene av USAs aggressive politikk mot Russland.

 

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelYanis Varoufakis: – Hvis Hellas tvinges ut, kollapser euroen
Neste artikkel– Ukraine’s Economy Is Collapsing And The West Doesn’t Seem To Care
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).