To kritiske artikler om Syriza

0
Hellas' finansminister Varoufakis og hans franske kollega Sapin

Valget i Hellas var uten tvil et stort nederlag for den europeiske eliten og et slag i ansiktet på dem som har redusert Hellas til en fattig koloni under den europeisk finanskapitalens kontroll. Men vil Syriza lykkes med å innfri de forhåpningene partiet har skapt? Her er to artikler av Takis Fotopoulos, som argumenterer for at Syriza kommer til å svikte løftene sine, eller allerede er i ferd med å gjøre det.

A major turning point in Greece for better or worse

1. februar 2015

There is no doubt that the Greek people’s vote in the January 2015 elections was a big slap in the face of the Transnational Elite, which was represented in Greece through all these years of the economic and social catastrophe imposed on the vast majority of the population by the infamous Troika (EU, IMF, ECB), as well as by its clients in the local elite. Yet, it was the same TE and its European component (the EU elite), which has destroyed the lives of the vast majority of the population in their effort to “save” Greece from bankruptcy.

Les hele artikkelen her.

Syriza’s climbdown or the end of the Left’s dream

4. februar 2015

In my article a week ago, following the victory of the Left in Greece under Syriza, I concluded that the two main options available to the new Government were: a) the road of submission to the demands of the Transnational Elite (TE) and the EU, with some concessions granted by the elites in exchange, and b) the road of resistance, which involves the immediate unilateral exit from both the EU and the Eurozone that will allow the introduction of strict capital controls and the re-introduction of the national currency, the nationalization of all banks including the Bank of Greece, the socialization of all key industries covering basic needs, as well as those involving the social wealth (oil, lignite, gold, etc.).

Les hele artikkelen her.

 

 

Forrige artikkelYanis Varoufakis oppsummerer EU:
Neste artikkelSkjebnedager
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).