Kampen mot fascismen og høyreekstremismen

2
Benito Mussolini utropte seg til "islams beskytter" og brukte det i sine kriger i Afrika.

Kampen mot fascismen og høyreekstremismen er plutselig blitt noe svært dagsaktuelt og svært presserende. Det er blitt svært viktig å forstå hva som skjer, hvorfor det skjer – og ikke minst hvordan denne kampen skal føres. Her er fire artikler jeg har skrevet om dette.

musse protector of islam

Den forunderlige fascismediskusjonen

Klassekampen har hatt en del artikler med utgangspunkt i ei bok av den svenske forfatteren Henrik Arnstad med tittelen «Älskade fascism. De svartbruna rörelsernas ideologi och historia». Det har vært forunderlig lesning. Arnstad reduserer fascismens kjerne til ultranasjonalisme, og da bærer det virkelig galt av sted. (Refusert i Klassekampen)  Langrenn og fascisme Boka ble anmeldt Expressen…

Den forunderlige fascismediskusjonen (del 2)

Den svenske forfatteren Henrik Arnstad har i boka «Älskade fascism. De svartbruna rörelsernas ideologi och historia» redusert fascismens kjerne til ultranasjonalisme. Det er historisk ukorrekt og det fører svært galt av sted. Del 1 av denne artikkelen leser du her. (Refusert i Klassekampen) Den italienske fascismen Fascismen som ideologi og program oppsto i Italia, og…

Om krisa og kampen mot fascismen og rasismen

Skriver du om innvandring kan du være 100% sikker på at noen drar rasisme-kortet før du får sagt «fri flyt». Det skjedde da også etter at jeg i går skrev om den globale elitens arbeiderfiendtlige innvandringspolitikk. Men ellers er reaksjonene overveldende positive. Det er tydelig at det var på tide å ta opp dette problemet…

Om Sverige, eliten og ekstremhøyre

– Kassa er tom, sa den svenske finansministeren, sosialdemokraten Magdalena Andersson, da hun presenterte den rødgrønne regjeringens prognoser. – Det finnes ingen penger til ufinansierte reformer.  Ekonomistyrningsverket (ESV) sier at hvis det skal bli noen reformer, må det spares på andre områder. På tross av en viss økning i skatteinntektene blir resultatet negativt blant annet…

 

PS:

Jeg har dessuten skrevet mye om framveksten av fascismen i Ukraina. I mitt arbeid påviser jeg også viktige likhetstrekk mellom den tradisjonelle fascismen og høyreekstrem islamisme. Les:

Det muslimske ekstremhøyre

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


2 KOMMENTARER

  1. Ein kan vel og sei at Fascisme har eit slektskap med Sosialisme? Tildømes var Mussolini sosialist før han laga fascismen. Kommunisme, statssosialisme, Nazisme og Fascisme har mykje felles. Truleg var fleire av bolsjevikleierane psykopatar. Dette ser truleg ikkje Steigan og mange andre på venstresida.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.