Falsk bilde av verdensledernes demonstrasjon i Paris

0

falsk demobilde Paris

Mediedekninga fra kjempedemonstrasjonen i Paris ga et inntrykk av at lederne fra over 40 nasjonaer deltok i protestene mot massedrapet på redaksjonen i Charlie Hebdo.

Det gjorde de ikke. De deltok på en «photo op» i en avsperret gate langt fra demonstrasjonen, og så ble dette kryssklipt med bilder av massedemonstrasjonen.

 

Forrige artikkelEtter Charlie kommer Big Brother
Neste artikkelIslamske institusjoner tar avstand fra Charlie Hebdo
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).