Fransk opprørspoliti gikk berserk i Paris

0
Fra politioppbudet i Paris 28. november 2020 før brutaliteten begynte. Foto: Shutterstock

Emmanuel Macrons politisoldater har få hemninger når det gjelder å skade mennesker. Men det ble lagt merke til da de slo en syrisk pressefotograf i ansiktet da han dekket demonstrasjonene i Paris 28. november 2020. Fotografen Ameer al-Halbi (24) blødde kraftig etter at en politimann hadde slått ham. Det skjedde til tross for at han hadde tydelig identifisert seg som pressefotograf, skriver Libération. al-Halbi er ex-White Helmets fotograf. Fotografen Gabrielle Cesard fra AFP har lagt ut et bilde av al-Halbi på Twitter. For sikkerhets skyld skjedde dette under en demonstrasjon mot en lov som forbyr folk å ta bilde av politiet i aksjon.

Les: 500.000 mennesker i Frankrike i «Marche des libertés»

Norske medier og norske politikere reagerer ikke på denne typen politivold mot pressefolk så lenge det skjer i viktige EU-land som Frankrike.

De reagerer heller ikke på den massive politivolden mot demonstrantene i Paris og andre franske byer under de mange og store demonstrasjonene 28. november. Følg emneknaggen #FranceProtests på Twitter.

Her er tre eksempler med lenker til videoer (klikk på bildene):

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelTerje Rød-Larsen-skandalen i en større politisk sammenheng
Neste artikkelKarantene for barn kan skade immunsystemet deres
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).