Etter Charlie kommer Big Brother

10

Det tok ikke David Cameron lang tid fra han var på catwalken i Paris sammen med andre krigsforbrytere der de liksom viste sin støtte til ytringsfriheten – til han kom hjem til London og la opp til en dramatisk innskrenkning av samme ytringsfrihet. Nå skal MI6, MI5 og GCHQ få alle de fullmaktene og redskapene de ønsker til å drive mer overvåking, spionasje og registrering.

cameron

Snoopers’ charter

Ikke før han var hjemme igjen fra Paris hadde David Cameron møte med etterretningssjefene og fortalte dem at hvis han vinner parlamentsvalget vil han fordoble Storbritannias innsats for å håndtere det han kalte «den giftige dødskulten» til ekstreme islamister, skriver The Guardian.

Det betyr at han relanserer det som er blitt kalt «snoopers’ charter», eller snushaneloven, om man vil eller Draft Communications Data Bill, som den offiselt heter. Da den først ble lansert i 2012 ble den avvist av et overveldende flertall av den britiske befolkninga. 71% stolte ikke på at de dataene som skulle samles inne ville være sikre og bare 12% syntes dette var «verdt pengene».

Alt skal kunne overvåkes

ITV News understreket David Cameron hvor omfattende overvåking han ser for seg:

Jeg har en veldig enkel holdning til dette temaet, og den går ut på at siden vi har stått overfor disse terroristtruslene, så har det alltid vært mulig, i ytterste fall, ved en underskrift fra innenriksministeren å avlytte din kommunikasjon, min kommunikasjon, eller enhver annens, hvis det finnes en trussel om terrorisme. Dette gjelder om du sender et brev, om du tar en telefonsamtale, om du bruker en mobil eller om du bruker internett.

Liberaldemokratene, som er i regjeringskoalisjon med Tory, har blokkert snoopers’ charter, så det må et nyvalg til og ei ny regjering for at loven eventuelt skal komme opp igjen. Men nå lover Cameron at dersom han får nok stemmer vil han rulle ut den mest drastiske overvåkingsloven Storbritannia noensinne har sett.

«Ikke så opptatt i disse rettighetsgreiene»

Boris Johnson, den konservative ordføreren i London, som mange regner med vil bli Camerons etterfølger ga følgende prinsipputtalelse om sin holdning til borgerrettighetene:

Jeg er ikke særlig interessert i disse borgerrettighetsgreiene når det gjelder folks eposter og mobilsamtaler. Hvis de er en trussel mot vårt samfunn, vil jeg at de skal avlyttes.

Møter motstand

Mange reagerer kraftig på Camerons planer. En av dem er Emma Carr fra Big Brother Watch:

Det er fullstendig uakseptabelt at denne tragedien i Paris skal bli brukt som et middel til å relansere snushanedirektivet.

(Et sammendrag av snoopers’ charter finnes her.)

Demokratiet er ikke på moten

Over hele den vestlige verden (samt svært mange andre steder) skjer det samme: militarisering av politiet, drakoniske lover mot demonstrasjon (Spania), massiv overvåking av alt og alle. Kapitalismen er i ei djup krise, de 0,01% føler at makta deres er truet, og de reagerer med tiltak som George Orwell ikke en gang hadde tenkt på.

 

Les: Demokratiet er ikke lenger på moten

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


10 KOMMENTARER

 1. » 71% stolte ikke på at de dataene som skulle samles inne ville være sikre……

  ….så har det alltid vært mulig, i ytterste fall, ved en underskrift fra innenriksministeren å avlytte din kommunikasjon, min kommunikasjon, eller enhver annens, hvis det finnes en trussel om terrorisme. Dette gjelder om du sender et brev, om du tar en telefonsamtale, om du bruker en mobil eller om du bruker internett.

  Så mye for demokratiet.
  Så lite stoler altså en vestlig regjering ( og vår?) på sitt eget lands innbyggere, og kaller det allikevel for et SAMfunn.

 2. Så kan man , på 1984-vis, kalle det enten moderat- eller ekstrem-politikk. Ord og begreper står allikevel uten innhold.

  «Men tankene mine får dere aldri.»

 3. Underlig naivt å hevde at overvåking av internettet vil hindre terror. Det vil nok gjøre kommunikasjon mellom potensielle terrorister vanskeligere ved å tvinge den over i meir tradisjonelle kanaler, men det er jo et betydelig svakere argument for storstilt overvåking.

  • Som om ‘Internet’ ikke er totalt overvåket. 🙂 Det er jo skapt og operert av det sionistiske makt apparat som det absolutte / totale kontroll organ, med et lite overvåkings øye over skjermen på enhver PC… som kan kobles inn og ut uten at du har aning om når det skjer! 😉 Du er under total overvåking, Harald… med mindre du setter en liten plasterlapp over ‘øyet’! 😉

 4. Kapitalismen drar nytte av terroristene, da den bygger sin eksistens på angst.

  – We Are All Very Anxious: http://www.weareplanc.org/we-are-all-very-anxious#.VLjlPUfF-uI

  Bauwens sier om artikkelen:

  «People who follow us closely will have noticed that one of my current priorities in the p2pfoundation.net wiki is documenting solidarity mechanisms. This is not an accident, and the following analysis, a brilliant essay and an absolute must-read, shows us why.»

 5. Det er mange som mener at terrorangrepet i Paris var en false flag operasjon, og Camerons reaksjon tyder sterkt på dette. Selv om det ikke var en false flag operasjon, så var terrorangrepet særdeles velkomment hos vestlige ledere. «You never let a serious crisis go to waste» som Rahm Emanuel uttrykte det.

 6. […] hvordan de manipulerer oss. Og terroren spiller rett i hendene på våre egne undertrykkere. David Cameron dro rett hjem fra «photo op-en» i Paris for å relansere Big Brother-overv… Hollande sendte 10.000 soldater ut på gatene og ga ordre til enda mer overvåking og undertrykking […]

 7. Hørte nettopp et intervju med Paul Craig Roberts. Han sier at Frankrike var politisk på vei fra USA som «puppet-state» ved å vise til at Frankrike anerkjente Palestina mot USAs interesser samt var innstilt på å oppheve/lette sanksjonene mot Russland. Hebdo-massakren har atter en gang puttet Frankrike inn i USAs interessesfære.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.