Islamske institusjoner tar avstand fra Charlie Hebdo

4

Islamske institusjoner tar avstand fra Charlie Hebdo

Al-Azhar i Egypt, en av de mest innflytelsesrike institusjonene innen sunni-islam, tar avstand fra det første nummeret av det satiriske tidsskriftet Charlie Hebdo etter massemordet, skriver Le Monde. Institusjonen sier at den nye utgaven vil «styrke hatet». Omslaget viser en gråtende Muhammed med en tåre i øyekroken og med skiltet «Je suis Charlie!». Bak ham står det: Alt er tilgitt!

I følge Al-Azhar «tjener ikke tidsskriftet den fredelige sameksistensen mellom folkene eller integrasjonen av muslimene i europeiske samfunn». Institusjonen fordømmer massedrapet på redaksjonen i harlie Hebdo, men fordømmer også det nye omslaget som «en provokasjon».

Dar al-Ifta, en annen muslimsk institusjon som står nær egyptiske myndigheter sier at tegningene i tidsskriftet er «en fornærmelse mot 1,5 milliarder muslimer over hele verden». «Denne utgaven vil stimulere til en ny bølge av hat i det franske og vestlige samfunnet, og dette magasinet tjener ikke sameksistensen og den kulturell dialogen

charlie tout est pardonné

KampanjeStøtt oss

4 KOMMENTARER

 1. Fra et vestlig blikk, framstår denne karikaturen som snill og forsonlig. Men igjen viser magasinet at det ikke har noen særlig interesse av hvordan budskapet blir forstått av de som tilsynelatende skal være mottakeren. Denne «jeg gir egentlig F-holdninga» til hvordan ting oppfattes med andre kulturelle briller, er nok symptomatisk for hvordan den dominerende diskursen i Vesten fortsatt er i forhold til andre kulturer, og sånn sett noe som islamister og andre reaksjonære innad i ikke-vestlige samfunn tjener på.

 2. Eg trur Aftenposten og Steigan burde forhalda seg til Ver varsom plakata. Eller har dei teke denne plakata ned av veggen? Veldig merkleg er det og at Selbekk
  ,Kokkvold og Gule ikkje tek omsyn til denne plakata, når det gjeld karikaturteikningane.

  Publiseringsregler

  3. Vis respekt for menneskers egenart, privatliv, rase, nasjonalitet og livssyn. Fremhev ikke personlige og private forhold når dette er saken uvedkommende.

  http://no.wikipedia.org/wiki/V%C3%A6r_Varsom-plakaten

 3. Kvar finn ein eigentleg miljøa der ein fritt kan kenke folk?Også i mange norske miljø vil krenking ofte bli svara med valdsbruk. Dette gjeld nok tildømes i rånemiljøa og motorsykkelmiljøa. Og på ei fest i bygdenoreg er gjerne livsfarleg å krenke folk. Truleg er det heller folk som Steigan, Kokkvold og Gule som lever i sine urbane middelklassebobler. Dei kan ikkje nok om den verklege verda. Tildømes om normene i arbeiderklassa.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.