Islamske institusjoner tar avstand fra Charlie Hebdo

0

Islamske institusjoner tar avstand fra Charlie Hebdo

Al-Azhar i Egypt, en av de mest innflytelsesrike institusjonene innen sunni-islam, tar avstand fra det første nummeret av det satiriske tidsskriftet Charlie Hebdo etter massemordet, skriver Le Monde. Institusjonen sier at den nye utgaven vil «styrke hatet». Omslaget viser en gråtende Muhammed med en tåre i øyekroken og med skiltet «Je suis Charlie!». Bak ham står det: Alt er tilgitt!

I følge Al-Azhar «tjener ikke tidsskriftet den fredelige sameksistensen mellom folkene eller integrasjonen av muslimene i europeiske samfunn». Institusjonen fordømmer massedrapet på redaksjonen i harlie Hebdo, men fordømmer også det nye omslaget som «en provokasjon».

Dar al-Ifta, en annen muslimsk institusjon som står nær egyptiske myndigheter sier at tegningene i tidsskriftet er «en fornærmelse mot 1,5 milliarder muslimer over hele verden». «Denne utgaven vil stimulere til en ny bølge av hat i det franske og vestlige samfunnet, og dette magasinet tjener ikke sameksistensen og den kulturell dialogen

charlie tout est pardonné

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.