Islamske institusjoner tar avstand fra Charlie Hebdo

0

Islamske institusjoner tar avstand fra Charlie Hebdo

Al-Azhar i Egypt, en av de mest innflytelsesrike institusjonene innen sunni-islam, tar avstand fra det første nummeret av det satiriske tidsskriftet Charlie Hebdo etter massemordet, skriver Le Monde. Institusjonen sier at den nye utgaven vil «styrke hatet». Omslaget viser en gråtende Muhammed med en tåre i øyekroken og med skiltet «Je suis Charlie!». Bak ham står det: Alt er tilgitt!

I følge Al-Azhar «tjener ikke tidsskriftet den fredelige sameksistensen mellom folkene eller integrasjonen av muslimene i europeiske samfunn». Institusjonen fordømmer massedrapet på redaksjonen i harlie Hebdo, men fordømmer også det nye omslaget som «en provokasjon».

Dar al-Ifta, en annen muslimsk institusjon som står nær egyptiske myndigheter sier at tegningene i tidsskriftet er «en fornærmelse mot 1,5 milliarder muslimer over hele verden». «Denne utgaven vil stimulere til en ny bølge av hat i det franske og vestlige samfunnet, og dette magasinet tjener ikke sameksistensen og den kulturell dialogen

charlie tout est pardonné

Forrige artikkelFalsk bilde av verdensledernes demonstrasjon i Paris
Neste artikkelIslamNet: – Charlie er som en voldtektsmann
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).