Europeiske kaospiloter i full sving

0

Europeiske kaospiloter i full sving

Slik jeg har oppfattet begrepet «kaospilot» så skal det være en person som kan føre deg gjennom kaos fram til mer orden. Men USA opptrer mer og mer som The Empire of Chaos, og Den europeiske unionen ligger ikke langt etter, men disse kaospilotene fører oss inn i stadig større kaos. Ta nå Den europeiske sentralbanken (ESB):

I juli 2012 sa sjefen for ESB, Mario Draghi at han ville gjøre «alt som er nødvendig» for å redde euroen.  Bankene og finansakrobatene har oppfattet dette slik at uansett hvor mye de spekulerer, så vil ESB være der og redde dem ut av knipa. På torsdag 22. januar 2015 kom så Draghis lenge varslede kvantitative lettelser etter modell fra den amerikanske Federal Reserve. Draghi kunne fortelle pressa at fra januar 2015 og ut september 2016 vil ESB tilføre 60 milliarder euro hver måned i ny kreditt. Dette vil bli gjort i form av at banken kjøper opp europeisk gjeld. Dette er hva Matteo Renzi og François Hollande lenge har ønsket å få til, for kanskje å få Italia og Frankrike ut av krisa. Angela Merkel og Tyskland har vært tilsvarende lite begeistret for planen. Men nå er den der.

Og dette betyr at ESB nå skal skape over 1000 milliarder nye euro ut av tynn luft. Disse liksompengene vil bli til virkelige penger for de få finanskapitalistene som manipulerer finansmarkedene, og det er de som virkelig har grunn til å juble.

Samme dag gikk den tidligere State Department-ansatte finansministeren i Ukraina, Natalie Jaresko, ut og sa at Ukraina ikke klarer å betale gjelda si og at man forventer at Vesten og IMF løser problemet.  Ukraina har nemlig så mye nyttig å bruke milliarder på, ikke minst en voldsom opprustning, en mobilisering av 68.000 mann til nye krig samt en krig som pågår og som koster 4,5 millioner euro i døgnet. Dette blir det europeiske skattebetalere som må betale.

Og for å gjøre kaospilotenes dag fullkommen meldes det at de sanksjonene USA har pålagt Tyskland å gjennomføre mot Russland alllerede har ført til et tap i eksporten på 18% og at dette i 2015 kan bety et tap av 60.000 tyske arbeidsplasser. USA på sin side har lite å tape på sanksjonene, siden landet eksporterer lite til Russland. Det ser tvert imot ut til at USAs eksport kan ha økt litt siden sanksjonene ble vedtatt.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.