2014: Varmeste september noen gang

0
  • Den kombinerte gjennomsnittlige overflatetemperaturen for hav og land i september 2014 er den høyeste som er målt noen gang for denne måneden.
  • Landtemperaturen for måneden var den sjette høyeste for september.
  • Overflatetemperaturen i havet i september 2014 var den høyeste noen gang for september – og den høyeste som noen gang er målt uansett måned.
  • Den kombinerte gjennomsnittlige temperaturen for hav og land for perioden januar–september var 0,68°C over snittet for det tjuende århundret og likt med 1998 som hadde den høyeste temperaturen som er målt for samme periode.

Kilde: NOAA

  • rekordvarm september
KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelHarald Heide Steen jr. – Russisk ubåtkaptein
Neste artikkelGale entreprenører vil ødelegge indre Oslofjord og Nesodden
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).