Harald Heide Steen jr. – Russisk ubåtkaptein

12

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


12 KOMMENTARER

 1. Hvordan er du på balalaikan Pål?
  I Lugano hadde vi en helt rå fyr, åpenbart «Romani» som opptrådte med mandolin i rådhuset, i vår lokale lille landsby. Bor forøvrig helt nede ved vannet. Kjedelig tilværelse. Ingen U-båter å se, kun single-scullere.
  Godt å bli minnet om HHS og hans fantastiske humor..

  • En veldig dårlig artikkel av Bernt Hagtvet, som ikke har klart å ta avstand fra angrepet på og ødeleggelsen av Libya eller nazistene i Ukraina. Og som heller aldri har klart å ta avstand fra Nixons og Kissingers ordre om å bombe alt levende i Kambodsja. Les min artikkel om dette:
   https://steigan.no/2014/08/15/dommene-i-kambodsja-og-rettssakene-som-aldri-kommer/
   Informasjon som ble frigjort under Bill Clinton viser at det ble sluppet 2.756.941 tonn bomber over Kambodsja. (Kilde: Ben Kiernan.) Dette bør sammenliknes med annen verdenskrig da de allierte totalt slapp 2 millioner tonn bomber, inklusive Hiroshima og Nagasaki! Kambodsja er antakelig det landet i verden som har blitt aller mest bombet, og landet er ikke større enn Sør-Norge.

   Dette var et brudd på alt som er av krigens lover, av folkeretten og av Geneve-konvensjonen. Det var et systematisk gjennomført folkemord. I forbindelse med Hitlers Holocaust mot jødene vises det til Wannsee-konferansen i 1942 som den som ga signalet til å fullføre den masseutryddelseskampanjen som allerede var startet.

   Nixons ordre til Kissinger, og Kissingers ordre til Haig var USAs parallell til Wannsee-konferansen. Det var i de samtalene ordrene til masseutryddelsen ble gitt. Som Noam Chomsky sa er det «vanskelig å finne en erklæring med et så klart folkemordersk innhold i arkivene til noen stat.»

   Likevel er Nixon og Kissinger aldri blitt stilt for retten. Tvert om syntes Den norske Nobelkomiteen ledet av Arbeiderpartiets Aase Lionæs at Kissinger hadde gjort en så enestående innsats for freden at han fikk Nobels fredspris i 1973.

   • Men det savnes fremdeles et ordentlig oppgjør med «.. et helt «mind set»: lengselen etter de totale løsninger og den absolutte sannhet.» Det er ikke nok å skrive at Hagtvedts artikkel er dårlig og vise til at USA var værre.

    • Det virker ikke som du tar dette særlig seriøst. En fredsprisvinner gir ordre til å drepe alt levende, og blir dokumentert for å ha gjort dette, og du rister det vekk med en skuldertrekning. Hvilket mind set er det Kissinger har som fikk ham til å gi en sånn ordre, og hvilket oppgjør har det vært med det? Og hvilke konsekvenser har det fått for denne folkemorderen? Virker ikke som du bryr deg om ofrene.

     Forresten tror ikke jeg på noen total løsning av noe som helst. Les boka mi, Sammenbruddet, så ser du det.

     • Du unnviker fremdeles å svare ordentlig på kritikken som Hagtvedt formulerte for over 10 år siden.

     • Jeg svarte Hagtvet for ti år siden og jeg har svart ham siden. Men når jeg avslører at han forfalsker dokumentasjon og underslår motargumenter viker han unna. Det ble så irriterende at for noen år siden inviterte jeg ham til å møte meg i et offentlig debattmøte. Jeg tilbød ham professorhonorar for sin opptreden og at han skulle få utpeke møteleder. Men det turte han ikke stille opp på. Jeg klarer ikke å ta den mannen seriøst. Han var taus om Snowdens avsløring av NSAs massive overvåking. Han var taus om Norges og NATOs ødelegging av Libya. Og han har vært taus om nazisterroren i Ukraina. Men da Peter Handke kom til Norge, sa Hagtvet at han ville lenke seg foran Nationalteatret i protest. I motsetning til Norges bombefly og nazistene i Ukraina har ikke Handke drept en sjel. Så der har du prioritering. Naturligvis lenket ikke Hagtvet seg foran teatret heller.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.