Spørsmålene bak den ukrainske krisa

0

Spørsmålene bak den ukrainske krisa

Gitt faren for en kjernefysisk konfrontasjon med Russland, lurer enkelte analytikere hva som er det reelle motivet for å ta denne ekstraordinære risikoen om Ukraina. Er det om naturgass, beskyttelse av den amerikanske dollarens dominans, eller et utslag av neoconekstremisme, spør Robert Parry.

En høytstående amerikansk diplomat fortalte meg nylig at hvis Russland skulle okkupere hele Ukraina og selv nabolandet Hviterussland ville det ha null innvirkning på USAs nasjonale interesser. Diplomaten ville ikke gå inn for det, selvfølgelig, men var noterte seg det merkelige faktum at det ikke er noe rimelig forhold mellomWashingtons nåværende krigshysteri om Ukraina og reelle sikkerhetsbekymringer.

«Tankegangen er at når de potensielle kostnadene ved et slikt eventyr, dvs. termokjernefysisk krigføring som kan bety slutten for alt liv på planeten, er så høy, motivasjonen være i samsvar med det. Og det er vanskelig å tenke seg hvilke økonomiske fordeler som er store nok til å risikere å utrydde hele menneskeheten, inkludert folk på Wall Street.»

Disse økonomiske interessene er der, men Parry har vanskelig for å se at de er store nok til årisikere en krig med Russland.

Derimot ser han at amerikanske neocons har tatt sikte på å ødelegge den forståelsen Obama og Putin oppnådde etter Syria-krisa, og at det passer inn i deres forskrudde, krigersk verdensbilde, der også støtten til Israels aggresjon inngår.

Men det som er spesielt sjokkerende i denne saka er hvordan praktisk talt enhver i det offisielle USA – og tvers gjennom alle mediene – har kjøpt denne galskapen.

For ikke å snakke om hele det offisielle Norge og nesten alle norske medier

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.