NATOs muligheter i Ukraina

1

NATOs muligheter i Ukraina

Den vestliginnsatte juntaen i Kiev går fra katastrofe til katastrofe. Den morderiske antiterrorkampanjen i øst har gått på noen knusende nederlag på tross av at regime har satt inn langt flere soldater og mye mer og mye tyngre våpen enn det opprørerne rår over. Økonomien er i fritt fall og motsetningene innad i regimet begynner å bli svært synlige på overflaten.

Når NATO-toppene samles til møte i Wales, har de ingen suksesshistorie å oppsummere. Men man skal være forsiktig med å undervurderes NATOs muligheter for videre, aggresjon, skriver Tony Cartalucci i New Eastern Outlook.

NATO har nylig vært svært tydelig på at man ikke har til hensikt å intervenere i Ukraina. Siden NATO alltid holder trusselen om militær intervensjon «på bordet», er det merkelig at både de og deres nikkedukker i Kiev har brukt ekstra energi på å forsikre om at et slikt scenario ikke er «på bordet».

… På tross av dette bør russiske planleggere ta med i betraktning at NATO kan komme til å gjennomføre militære eventyr i Ukraina.

Cartolucci skriver også at NATO kan velge å satse på skrittvis eskalering. Alliansens politikk har gått på store nederlag både i Syria og Ukraina. NATO er derfor en såret gigant, som kan finne på desperate tiltak.

Å gjøre noe så enkelt som å satse på umiddelbar våpenhvile og en fredelig løsning, ligger tydeligvis ikke «på bordet».

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


1 kommentar

  1. Satrapene er på møte for å motta sine instruksjoner, og Putin er fortsatt den store, stygge ulven. Det hadde vel vært billigere om Obama & Co sendte ut et rundskriv, så slapp de alt styret med gjerder og stengsler osv ?
    Ukraina fortsetter vel nedturen, men våre blåmenn og -kvinner benytter vel anledningen til å kvitte seg med noe av oljefondet og legge inn generelle søknader på framtidige fete kall. Om EU overlever i framtiden ?
    De skal vel også spekulere i nye taktikken i Syria, der deres adoptivbarn i IS later til å bli litt for selvstendige ?
    Men Obama er vel fortsatt ; «on the Sunni side,» som det heter på utenlandsk.
    May they all live in interesting times.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.