NATOs muligheter i Ukraina

0

NATOs muligheter i Ukraina

Den vestliginnsatte juntaen i Kiev går fra katastrofe til katastrofe. Den morderiske antiterrorkampanjen i øst har gått på noen knusende nederlag på tross av at regime har satt inn langt flere soldater og mye mer og mye tyngre våpen enn det opprørerne rår over. Økonomien er i fritt fall og motsetningene innad i regimet begynner å bli svært synlige på overflaten.

Når NATO-toppene samles til møte i Wales, har de ingen suksesshistorie å oppsummere. Men man skal være forsiktig med å undervurderes NATOs muligheter for videre, aggresjon, skriver Tony Cartalucci i New Eastern Outlook.

NATO har nylig vært svært tydelig på at man ikke har til hensikt å intervenere i Ukraina. Siden NATO alltid holder trusselen om militær intervensjon «på bordet», er det merkelig at både de og deres nikkedukker i Kiev har brukt ekstra energi på å forsikre om at et slikt scenario ikke er «på bordet».

… På tross av dette bør russiske planleggere ta med i betraktning at NATO kan komme til å gjennomføre militære eventyr i Ukraina.

Cartolucci skriver også at NATO kan velge å satse på skrittvis eskalering. Alliansens politikk har gått på store nederlag både i Syria og Ukraina. NATO er derfor en såret gigant, som kan finne på desperate tiltak.

Å gjøre noe så enkelt som å satse på umiddelbar våpenhvile og en fredelig løsning, ligger tydeligvis ikke «på bordet».

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelFra Ukraina til Ferguson: USA høster hva det sådde
Neste artikkelSpørsmålene bak den ukrainske krisa
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).