Roma vakler på randen av konkurs

0

Roma vakler på randen av konkurs

Byen Roma var bare fem timer fra konkurs da parlamentet i siste liten godkjente en ekstrabevilgning på 600 millioner € til «den evige stad».

Forslaget har lenge vært blokkert av Lega Nord og Beppe Grillos Femstjernersbevegelse, og borgermester Ignazio Marino har truet med å stenge nøkkelfunksjoner i hovedstaden.

Ekstrabevilgninga gjorde det mulig å betale lønninger til byens ansatte, men til gjengjeld krever parlamentet skatte- og avgiftsøkninger, salg av offentlig eiendom og privatisering.

Og hele Italia har omtrent like store problemer som Roma.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelDen russiske dumaen godkjenner bruk av militære i Ukraina
Neste artikkel26 av USAs største selskaper betalte 0 i skatt
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).