Den russiske dumaen godkjenner bruk av militære i Ukraina

0

Den russiske dumaen godkjenner bruk av militære i Ukraina

1. mars 2014: Russlands president ba den russiske dumaen om å få bruke militære styrker i Ukraina, noe som ble vedtatt.

Russiske styrker kontrollerer allerede strategiske punkter på Krim, men vedtaket fra dumaen åpner for at de også kan bli brukt også andre steder i Ukraina, nemlig i de russisktalende regionene i sør og øst.

Samtidig varsler Gazprom at Ukraina kan miste de avtalte rabattene på russisk gass fordi regningene på 1,55 milliarder dollar ikke er betalt.

 

 

Forrige artikkelUkraina: Sjokkdoktrinen, fase 2
Neste artikkelRoma vakler på randen av konkurs
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).